Ющенко може замінити Кучму на переговорах у Мінську - російські ЗМІ

Ющенко може замінити Кучму на переговорах у Мінську - російські ЗМІ

Фото: УНІАН

Колишній президент України зустрічався з президентом Білорусі Лукашенком.

Колишній президент України Віктор Ющенко може замінити Леоніда Кучму на посаді представника України у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі, яка проводить свої зустрічі в Мінську.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант" з посиланням на джерела, близькі до переговорного процесу.

"Найбільш антиросійський президент України може очолити українську делегацію в Мінську, і це стане проблемою для Росії. Він, наприклад, російською без перекладача не говорить", - сказав співрозмовник видання.

За даними джерела, також розглядався варіант про призначення віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко, яка зараз очолює українську делегацію в гуманітарній підгрупі, але "варіант з Віктором Ющенком оптимальний".

8 жовтня з Віктором Ющенком зустрівся президент Білорусі Олександр Лукашенко. Білоруські ЗМІ повідомляли, що Лукашенко і Ющенко обговорили "вихід Києва з СНД". Співрозмовники "Коммерсанта" у Києві назвали цю зустріч "оглядинами, після яких Олександр Лукашенко повинен неформально погодитися з призначенням Віктора Ющенка представником України в Тристоронній контактній групі".

Як повідомлялося, 2 жовтня в Мінську відбулося засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Воно стало останнім для екс-президента Кучма в якості голови української делегації. Кучма подякував учасникам переговорів, а також білоруській стороні, котра приймає та організовує процес.

Кучма рекомендував призначити його наступником Руслана Демченка - дипломата і радника президента Петра Порошенка. Він також працював і в Адміністрації Президента за часів Кучми. На думку оглядачів, зміна керівника делегації на переговори в Мінську не вплине. Наступний їхній раунд запланований на 16 жовтня.

У Мінську відбулось останнє засідання тристоронньої контактної групи за участі Кучми

У Мінську відбулось останнє засідання тристоронньої контактної групи за участі Кучми

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація