"З мокрими штанами сидів". Турчинов звинуватив у брехні на суді екс-командувача ЗСУ

"З мокрими штанами сидів". Турчинов звинуватив у брехні на суді екс-командувача ЗСУ

Олександр Турчинов / Фото: УНІАН

Силовик стверджує, що не отримував ніяких рапортів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про те, що екс-начальник штабу ЗСУ Володимир Замана дав неправдиві свідчення під час засідання суду у справі про держзраду утікача Віктора Януковича.

Представники захисту запитали у Турчинова, чому на посаді виконувача обов’язків президента в 2014 році він не підтримав пропозицію Замани щодо проведення наступальних дій для захисту Криму. Секретар РНБО у відповідь сказав, що такі заяви не відповідають дійсності.  

"Хочу проінформувати, що, на превеликий жаль, пан Замана дезінформував суд з цього приводу. Ніяких пропозицій до мене особисто не надходило. Ніяких доповідних, рапортів тощо – це можна легко перевірити по книгах реєстрації – від пана Замани не надходило", - наголосив Турчинов на засіданні суду 15 лютого.

Також він додав, що Замана як фактичний керівник Збройних Сил мав нести відповідальність за розвал української армії.

"Щоб довести, що це брехня, я передивився – мені там стало цікаво, коли я  це прочитав – з мокрими штанами сидів Замана, як ви сидите зараз, і боявся рот розкрити. Як і багато інших "героїв", які сьогодні розповідають про свій героїзм", - додав Турчинов.

Як повідомлялося раніше,  15 лютого у справі про держзраду утікача Віктора Януковича допитали секретаря РНБО Олександра Турчинова та колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Михайла Коваля. Наступного тижня на допит до суду хочуть викликати президента України Петра Порошенка. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація