"З нетерпінням чекаю співпраці": Трюдо привітав Зеленського з перемогою

"З нетерпінням чекаю співпраці": Трюдо привітав Зеленського з перемогою

Фото: Сайт президента України

Канада відзначає торжество народовладдя в Україні.

Канада готова до співпраці з Україною після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського. На цьому наголосив у своєму Twitter прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

"Вітаю Володимира Зеленського з результатами президентських виборів в Україні. Я з нетерпінням чекаю співпраці з вами для подальшого зміцнення зв'язків між Канадою та Україною, а також створення нових можливостей для людей в обох наших країнах", - зауважив керівник уряду Канади. Також він подякував канадським спостерігачам, які працювали на виборах в Україні, і назвав їхню роботу важливою для підтримки демократії.

Одночасно привітання озвучили і в зовнішньополітичному відомстві Канади. "Вітаємо народ України з проведенням другого туру президентських виборів. Канада пишається тим, що підтримує демократію в Україні і сподівається продовжувати зміцнювати наші тісні відносини", - запевняють дипломати.

"Ми будемо назначати нових людей". Зеленський анонсував кадрові зміни

"Ми будемо назначати нових людей". Зеленський анонсував кадрові зміни

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація