З'явилося відео зустрічі Агеєва з пресою, на якому "не порозумілися" російський та іноземний журналісти

З'явилося відео зустрічі Агеєва з пресою, на якому "не порозумілися" російський та іноземний журналісти

З'явилося відео зустрічі Агеєва з пресою, на якому "не порозумілися" російський та іноземний журналісти

Фото: Facebook/Андрій Цаплієнко

Полонений на Донбасі російський військовий вперше за 4 місяці побачився з матір'ю.

Сьогодні в суботу, 22 грудня, у Старобільську Луганської області відбулася зустріч російського полоненого військового Віктора Агеєва з матір'ю, він також поспілкувався з іноземними журналістами.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, опублікувавши відеозапис.

"Тільки що закінчилася зустріч іноземних журналістів з полоненим російським солдатом-контрактником Агеєвим. Кореспондент міжнародного телеканалу, звертаючись до Агєєва: "Ви, з точки зору українців, за українським законодавством, вчинили воєнний злочин. Ви прийшли сюди зі зброєю в руках стріляти в українських військових", – розповів Цаплієнко.

Він зазначив, що Павло Канигін, співробітник російської "Нової Газети", який привіз до України матір Агеєва, перебив іноземного колегу й заявив: "Взагалі-то це війна називається, коли солдати стріляють в солдатів! За міжнародним законодавством це війна. Я повинен був зробити цю ремарку!"

Только что закончилась встреча иностранных журналистов с пленным российским солдатом-контрактником Агеевым. Корреспондент международного телеканала, обращаясь к Агееву: "Вы, с точки зрения украинцев, по украинскому законодательству, совершили военное преступление. Вы пришли сюда с оружием в руках стрелять в украинских военных". Паша Каныгин, сотрудник российской "Новой Газеты" (тот самый, который привез в Украину маму Агеева), перебивает коллегу: "Вообще-то это война называется, когда солдаты стреляют в солдат! По международному законодательству это война. Я должен был сделать эту ремарку!" Смысл этой нервной "ремарки" понятен: с точки зрения русского журналиста Паши никакой Агеев не преступник. Всем ясно? Просто один солдат стрелял в других. Коллеги смолчали. Можно, я скажу за них? Так вот, Паша, с точки зрения международного, - а не только нашего украинского, - законодательства Агеев все-таки преступник. Выполняя преступный приказ своих начальников в воинской части 65246 и отправившись на территорию суверенной страны без объявления войны, он разделил со своими русскими командирами часть ответственности. Причем, уголовной. Да, и я в очередной раз убеждаюсь: русский либерал заканчивается там, где начинается украинский вопрос.

Опубліковано Andriy Tsaplienko 22 липня 2017 р.

Цаплієнко зауважив, що з точки зору російського журналіста Канигіна "ніякий Агеєв не злочинець". Водночас український журналіст написав у Facebook, що "з точки зору міжнародного, а не тільки українського права – Агеєв злочинець".

"Виконуючи злочинний наказ своїх начальників у військовій частині 65246 і відправившись на територію суверенної країни без оголошення війни, він розділив зі своїми російськими командирами частину відповідальності. Причому, кримінальної", – зазначив Цаплієнко.

Скалічений у полоні Жемчугов попросив російських матерів забрати синів з України

Скалічений у полоні Жемчугов попросив російських матерів забрати синів з України

Нагадаємо, у Луганській області затримали російського військовослужбовця Віктора Агеєва, якого, за даними ВВС, викликали на службу в Алтайському краї. Його матір, друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. 

Матір Агеєва наполягає на тому, що її син перебував на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин в минулому році звільнився в запас. 

В інтерв'ю ТСН.Тиждень Агеєв розповідав, що приїхав до України "захищати братський народ".  

Повʼязані теми:

Наступна публікація