"За посаду я не тримаюся". Як урядовці сприйняли рішення Гройсмана піти у відставку

"За посаду я не тримаюся". Як урядовці сприйняли рішення Гройсмана піти у відставку

Фото: УНІАН

Прем'єр пообіцяв передати у Верховну Раду заяву про звільнення.

Володимир Гройсман провів перше засідання Кабміну після заяви про свою відставку. Це було найбільш коротке засідання уряду Гройсмана. З огляду на те, що президент заявив про позачергові вибори, то нинішній склад уряду залишиться на своїх місцях щонайменше найближчі два місяці. Про те, як урядовці сприйняли рішення Гройсмана піти у відставку, в ТСН.19:30.

Під час засідання Гройсман заявив, що подасть у парламент заяву про звільнення: "За посаду я не тримаюся". Рішення піти Володимир Гройсман ухвалив одразу після заклику Зеленського до Кабміну звільнитися.

Нинішній склад уряду працюватиме до формування нової коаліції

Нинішній склад уряду працюватиме до формування нової коаліції

Одні підлеглі прем'єра підтримали, а інші - ні. "Я особисто його підтримую, бо це правильне рішення. Але за змінами настає відповідальність",- каже міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Натомість віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко такі погляди не поділяє: "Я не дуже добре ставлюся, хоча це його право приймати будь-які політичні рішення як прем'єр-міністра".

Нового президента на Кабміні представляв офіційно Андрій Герус. Він анонсував, що перші переговори з урядом проведе щодо цін на електроенергію.

Майже всі члени уряду впевнені, що до формування нової коаліції працюватимуть у статусі виконувачів обов'язків. "Згідно чинного законодавства ми будемо виконувати обов'язки",- пояснила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Досвідчений член уряду Павло Розенко пояснив, що працюватимуть у звичайному режимі, адже є закон про безперервність влади. Коли вдасться проголосувати відставку уряду поки що незрозуміло. Заява прем'єр-міністра до Верховної Ради ще не надійшла.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація