За "жарт" про Закарпаття Україна вимагає вибачень від прем'єра Словаччини

За "жарт" про Закарпаття Україна вимагає вибачень від прем'єра Словаччини

Фото: УНІАН

Як заявили у міністерстві, подібні "жарти" є особливо образливими для України в умовах російської агресії.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на "жарт" прем'єр-міністра Словаччини Ігора Матовича про Закарпаття. Українська сторона вимагає від очільника словацького уряду офіційних вибачень.

Про це йдеться на сайті МЗС.

МЗС викликало до себе словацького посла Матуша Корбу та висловило йому протест через висловлювання Матовича.

"МЗС України вимагає офіційних вибачень від прем’єр-міністра Словаччини Ігора Матовича за некоректні висловлювання", - йдеться в заяві відомства.

Як заявили у міністерстві, подібні "жарти" є особливо образливими для України в умовах російської агресії та окупації Криму та частини Донбасу.

"Незалежно від мотивів, жанру чи контексту, заяви глави словацького уряду, які напряму зачіпають територіальну цілісність України, є категорично неприйнятними і такими, що негативно впливають на дружню і добросусідську атмосферу українсько-словацьких відносин", - наголосили в МЗС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на висловлювання прем'єра Словаччини Ігора Матовича про Закарпаття. За його словами, подібні заяви псують дружні відносини між країнами.

Про це він написав у Twitter.

Кулеба розкритикував словацького прем'єра за жарт про те, що він пообіцяв Росії українське Закарпаття за вакцину від коронавірусу.

"Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною", - заявив міністр.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Словаччини заявив, що пообіцяв Росії українське Закарпаття в обмін на вакцину від коронавірусу. Матович відразу ж зазначив, що це був "жарт".

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович, коментуючи закупівлі російської вакцини від COVID, відзначився некоректним жартом про Україну. Він нібито запропонував віддати Росії українське Закарпаття. 

Словаччина обмежує перетин кордону з Україною через загрозливу епідеміологічну ситуацію

Словаччина обмежує перетин кордону з Україною через загрозливу епідеміологічну ситуацію

Повʼязані теми:

Наступна публікація