Забезпечення гендерної рівності та посилення ролі жіноцтва в політичних процесах: на Сумщині відбулася конференція

Забезпечення гендерної рівності та посилення ролі жіноцтва в політичних процесах: на Сумщині відбулася конференція

Фото: УНІАН

Про проблеми гендерної нерівності та посилення рівноправної участі жінок і чоловіків у підготовці та ухвалення рішень у місцевому самоврядуванні говорили на всеукраїнській конференції, яку провели на Сумщині.

Про це 4 березня ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На форумі презентували проєкти, які вже можуть втілити в життя, зокрема, завдяки жіночому руху "За майбутнє", представниці якого опікуються саме проблемами соціальної, медичної та освітньої газузей. За результатами обговорень на конференції ухвалили резолюцію і вирішили створити Робочу групу щодо забезпечення гендерної рівності та посилення ролі жіноцтва в політичних процесах. Очолить Робочу групу лідерка жіночого руху "За майбутнє" Ірина Суслова.

"Тут важливо, щоб у команді підтримували один одного – чоловіки жінок, а жінки чоловіків. І в нашій партії – це єдина партія, яка має дуже потужний жіночий рух – і яка говорить, що жінка не за чоловіком, а поряд із ним і спільно роблять разом роботу і вони партнери по суті. І це дуже важливо", - зазначила лідерка жіночого руху "За майбутнє" Ірина Суслова.

"Завдячуючи жіночому руху Сумщини, ми отримали суттєву підтримку і освітянської, і медичної галузі. Тобто вони вже на рівні держави вирішують важливі суспільні та соціальні проєкти. Там, де чоловіки ще мріють і думають про якісь глобальні проєкти, вони вже допомагають людям", - сказав народний депутат України Ігор Молоток.

Повʼязані теми:

Наступна публікація