Загадка ймовірного відпочинку Порошенків в Іспанії: з'явилися нові подробиці

Загадка ймовірного відпочинку Порошенків в Іспанії: з'явилися нові подробиці

Фото: УНІАН

Раніше перебування там президент категорично заперечив.

Президент України напередодні заперечив припущення журналістів про свій відпочинок в Іспанії та наявність власності в курортній Марбельї. Натомість у цій справі з’явилися нові подробиці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Святкування життя" – такий напис є на гойдалці, на якій сидить із подружкою Олександра Порошенко. Це фото з особистої сторінки дівчини, доступно лише друзям. На одній зі світлин дівчина сидить на трампліні біля басейну. Якщо порівняти антураж навколо Олександри з будинком, який кілька днів тому вдалося зняти українським журналістам, а також світлини зі супутника, то можна буде припустити, що йдеться про одне місце. Сусіди цього іспанського маєтку повідомили, що востаннє хтось з родини власників був там близько двох тижнів тому.

Адміністрація Президента пояснила відсутність Порошенка протягом восьми днів

Адміністрація Президента пояснила відсутність Порошенка протягом восьми днів

При появі знімальної групи в будинку вже не було нікого, тому журналісти вирішили перевірити інші будинки, які зареєстровані на Порошенка або його оточення. Найдорожчий, за інформацією з іспанського реєстру нерухомості, належить дружині заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, давнього друга Порошенка.  Будинок розташований в Бенахавісі, в найбільш закритому котеджному містечку Загалета неподалік Марбельї.

Найвідоміший маєток в цьому містечку належить росіянам: офіційно – сенатору від Камчатки Валерію  Пономарьову, а неофіційно – відомий як місце відпочинку Володимира Путіна. Маєток розташований на найвищій точці Загалети, має високі мури навколо, численні відеокамери та заглушувачі мобільного зв’язку. Потрапити туди вкрай важно – на в’їзді перевіряють паспорти і уточнюють у маєтках, чи чекають там таких гостей. Вілла Гладковського розташована буквально в 200 метрах від власності Пономарьова.

Двері маєтку українців відчинила дівчина, дуже схожа на доньку президента. Вона розмовляла англійською і відмовлялася розуміти українську, натомість розповіла, що винаймає віллу і про Порошенків їй нічого не відомо. Поруч з нею був хлопець, схожий на молодшого сина президента, але за кілька хвилин вони зникли за дверима, а журналістів забрала озброєна охорона. Запит щодо відпочинку президента ТСН відправила в Адміністрацію президента ще минулого тижня, але він лишився без відповіді.

ТСН припускає, що Порошенко на тиждень відправився у неанонсовану відпустку

ТСН припускає, що Порошенко на тиждень відправився у неанонсовану відпустку

Через два дні, коли сюжет готувався до ефіру, до ТСН зателефонував особисто президент. Він заявив, що не був в Іспанії, а де були його діти – не знає. Одразу після виходу сюжету і розмови з президентом з’явився офіційний прес-реліз Банкової, в якому зазначено, що "з 29 липня по 5 серпня 2018 року президент України Петро Порошенко з приватною поїздкою перебував в Євросоюзі для проведення низки зустрічей. А повідомлення деяких ЗМІ чи то про перебування президента в даний період в Іспанії, чи то про зустрічі з відомими українцями не відповідають дійсності". Проте ані з офіційної відповіді, ані з телефонної розмови так і незрозуміло, де саме перебував Порошенко протягом восьми днів і що робив його офіційний літак увесь цей час в аеропорту Відня. Відповіді на ці питання під час телефонної розмови з журналісткою президент не дав.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація