"Загальні фрази з Вікіпедії". Нардепка розкритикувала Програму діяльності уряду, порівнявши її з "рефератом"

"Загальні фрази з Вікіпедії". Нардепка розкритикувала Програму діяльності уряду, порівнявши її з "рефератом"

Фото: УНІАН

Інна Совсун поставила "двійку" документу.

Народна депутатка від фракції "Голос" Інна Совсун жорстко розкритикувала Програму діяльності уряду, назвавши її "шкільним рефератом", списаним із Вікіпедії, та "поставила" міністрам "двійку" за роботу над документом.

Про це вона заявила з трибуни парламенту.

"Сьогодні ми з вами будемо розглядати Програму діяльності Кабміну, чи то пак документ, який так називається. Документ, який ми отримали трохи більше місяця тому, і я думаю, що досі не можемо оговтатися. Тому що документ, який називається "Програма діяльності Кабміну України" аж ніяк не тягне на серйозний документ. Те, що ми отримали, це насправді є шкільний реферат. Пропоную оцінити його як шкільний реферат. Щодо структури: у нас є два розділи "Короткострокові пріоритети діяльності уряду" та "Довгострокові пріоритети діяльності уряду", далі є три розділи, які не входять у пріоритети: "Підвищення стандартів життя", "Ефективне врядування" та "Розбудова безпечної країни", - розповіла вона.

На думку Совсун, дуже дивним є те, що останні три розділи не входять до пріоритетів, а також незрозуміло, коли ці пункти програми збирають реалізовувати.

"Пройдемося по нашим членам Кабміну, чи то пак учням з нашого класу, які здали цей реферат. Перший розділ про короткострокові пріоритети діяльності, я так розумію, писали міністр охорони здоров’я та міністр економіки. Думаю, лікарям буде особливо цікаво почитати. Тут про закупівлю засобів захисту для лікарів і багато інших речей, які обіцяють. Але давайте чесно скажемо, ніщо з цього не реалізовується. Ніщо з цього не виглядає як серйозна програма діяльності уряду. Тому обидвом міністрам, думаю, варто поставити двійку", - наголосила нардепка.

Так само Совсун розкритикувала інші розділи документа.

"Загальні фрази з Вікіпедії. Коли мені студенти пишуть у рефераті з Вікіпедії, це несерйозно. Це так само двійка", - сказала вона.

Окремо нардепка звернула увагу, що в розділах, які, імовірно писали міністри внутрішніх справ та юстиції, відсутня інформація про реформу поліції та судової системи.

"Якщо ви не розумієте пріоритетів, якщо ви не знаєте, що насправді треба робити, це теж оцінка "двійка". Це та оцінка, яку ми сьогодні можемо поставити цьому документові. Я би хотіла, щоби уряд краще підготувався до написання шкільного реферату. Для цього треба було мати міністра освіти, але, я так розумію, що міністр освіти не з’явився. Хоча я чула, що підтягують хлопців із регіонів. Я би рекомендувала колегам подумати, чи варто дослухатися до батьківського комітету. Пане Шмигалю, як староста класу, це двійка, це несерйозно, це не те, що потрібно українським громадянам", - резюмувала вона і попросила прем’єра "з’явитися наступного разу з батьківським комітетом до зали парламенту".

Нагадаємо, програму діяльності уряду прем’єра Дениса Шмигаля було подано до парламенту 13 квітня. Вона складається усього із 9 сторінок, тоді як програма діяльності попереднього уряду Олексія Гончарука була викладена на близько 100 сторінках. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація