Загороднюк назвав пріоритети в реформуванні Міноборони

Загороднюк назвав пріоритети в реформуванні Міноборони

Фото: УНІАН

Увагу також зосереджено на приведення системи управління ЗСУ у відповідність до стандартів НАТО.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк серед пріоритетів роботи відомства назвав зміну структури Міноборони та впровадження низки законодавчих ініціатив, як-от закон про військову поліцію.

Про це він сказав під час зустрічі з канадською делегацією на чолі з послом Канади в Україні Романом Ващуком, передає пресслужба Міністерства.

"За словами міністра оборони України, пріоритетами в діяльності Міноборони поки є необхідність перегляду стратегічних оборонних документів, зміна структури та функціоналу оборонного відомства, внесення змін і впровадження законодавчих ініціатив, таких як закон про військову поліцію", - повідомила пресслужбі.

Зазначається, що під час розмови сторони, зокрема, "зосередили увагу на питаннях підготовки особового складу Військової служби правопорядку, реалізації канадської тренувальної операції і реформуванні системи управління ЗС України відповідно до стандартів Альянсу".

Окрему увагу було зосереджено на необхідності подальшого посилення співпраці та залучення іноземних експертів до пріоритетних напрямів реформування Міноборони України.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено також обговоренню співпраці з реформування системи освіти і підготовки особового складу ЗСУ. Загороднюк наголосив на необхідності здійснення доктринальних трансформацій відповідно до кращих практик НАТО.

У свою чергу, посол Канади в Україні наголосив на необхідності продовження та посилення військової співпраці між двома країнами.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони України хоче професіоналізувати українську армію. "Наше завдання у перспективі – це все ж таки максимально фокусуватися на професійних військовослужбовцях, тих, які підписали контракт. Тому що зараз військова служба – це в першу чергу досвід та знання", – сказав Загороднюк.

Біля будівлі Міноборони відбулась офіційна церемонія вшанування загиблих героїв

Біля будівлі Міноборони відбулась офіційна церемонія вшанування загиблих героїв

Повʼязані теми:

Наступна публікація