"Загроза миру на кордонах України": голова МЗС Польщі терміново приїхав до Києва

"Загроза миру на кордонах України": голова МЗС Польщі терміново приїхав до Києва

Фото: Associated Press

Очільник МЗС Польщі Збігнєв Рау вже зустрівся з Дмитром Кулебою.

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау 8 квітня приїхав до України. Візит польський міністр здійснює на запрошення українського колеги Дмитра Кулеби. Причина, зокрема, у нарощуванні російських військ уздовж українського кордону, що у Варшаві розцінюють як загрозу миру.

Про це повідомляє МЗС України.

Так, Кулеба і Рау особливу увагу під час робочої зустрічі приділять останнім діям Росії, зокрема, загострення безпекової ситуації на сході України та в тимчасово окупованому Криму, стягування російських військ до кордонів України, зростання інтенсивності російської пропаганди.

Обговорять міністри двох країн і питання стратегічного партнерства України та Польщі, подальшу взаємодію в політичній, безпековій та культурній сферах, збільшення обсягів торгівлі та інвестицій. Крім того, під час зустрічі йтиметься  про співробітництво України та Польщі в межах міжнародних організацій і регіональних форматів, зокрема Люблінського трикутника.

У МЗС Польщі зауважили, що візит буде позачерговим і терміновим через "загрозу миру на кордонах України".

Своєю чергою, у МЗС України вже відзвітували, що польский міністр у Києві і зустрівся із Кулебою. 

"Радий вітати Збігнєва Рау з його надзвичайним візитом до Києва. Важливо посилити стратегічне партнерство Україна-Польща, оскільки Росія розраховує на підвищення загрози безпеці для України, Європи та трансатлантичного співтовариства. Польща - наш давній союзник і довірений друг", - написав Кулеба у Twitter.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації в ООС поїхав 8 квітня на Донбас. Глава держави має намір відвідати передові позиції, де останнім часом систематично порушується режим припинення вогню. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини з фронту: Кремль підвищує градус напруги поблизу наших кордонів

Новини з фронту: Кремль підвищує градус напруги поблизу наших кордонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація