Загроза вторгнення РФ: усі країни-члени НАТО підтримали Україну

Загроза вторгнення РФ: усі країни-члени НАТО підтримали Україну

Фото: УНІАН

Кулеба провів дипломатичні зустрічі у Брюсселі.

Абсолютно всі члени НАТО висловили підтримку України на тлі збільшення загрози повномасштабного вторгення Росії.

Так підсумував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дипломатичні зустрічі у Брюсселі, розповіли у ТСН.Ранок 14 квітня. 

Керівник МЗС взяв участь у засіданні комісії Україна-НАТО, провів переговори з генсеком Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом та зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Країни-учасниці НАТО закликали Кремль негайно припинити ескалацію на кордонах із Україною.

Слід зауважити, що знизити напруженість російського президента Володимира Путіна особисто переконував і глава Сполучених Штатів Джо Байден.

Новини світу: всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози вторгення Росії

Новини світу: всі члени НАТО висловили підтримку Україні на тлі збільшення загрози вторгення Росії

Напередодні між ними відбулася телефонна розмова. Очільник Білого дому заявив про підтримку Сполученими Штатами Америки територіальної цілісності та суверенітету України. Окрім загострення на нашому кордоні,обговорили президенти ще й інші безпекові питання та контроль над озброєнням. Байден запропонував Путіну зустрітися найближчим часом на території третьої країни.

Як повідомлялося, суттєво збільшилася кількість російських військ біля східних кордонів України та в анексованому Криму. У Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

Крім того, РФ звинувачує Київ у загостренні ситуації на Донбасі. Саме тому заявляють, що вживуть усі необхідні заходи, щоб попередити "масовим жертвам серед цивільного населення в цьому регіоні".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація