Захисники мови пікетували непрацюючу Раду до останнього

Захисники мови пікетували непрацюючу Раду до останнього

Активісти під Радою знову дуділи в дудки і били в барабани на захист мови / Фото: Українська правда

Активісти під Радою знову дуділи в дудки, чекаючи, поки останній нардеп залишить парламент.

Біля Верховної Ради мітингували більше тисячі представників громадських організацій та громадян, які виступають проти ухвалення мовного законопроекту Колесніченка/Ківалова.

Не зважаючи на заяву глави Верховної Ради Володимира Литвина про те, що 25 травня Рада не запрацює, бо президію заблоковано, молоді люди заявили, що мітинг триватиме до повного закриття сьогоднішньої роботи ВР, пише УНІАН.

Учасники акції тримали плакати на захист української мови, зокрема, "Одна Україна – одна мова", "Заберіть лапи від моєї мови", "Проголосуєте за язик - відфутболите рейтинг", а також били в барабани і дуділи в дудки.

Мітингувальники збирали підписи серед бажаючих взяти участь у поїздці до виборчого округу, де, орієнтовно, балотуватиметься до Верховної Ради Вадим Колесніченко.

У той же час у парку біля парламенту станом на ранок знаходилося до 10 автобусів міліції та "Беркуту".

Депутати більшості першими залишили сесійну залу. Близько до 14:00 депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" згорнули плакати і залишили сесійну залу Верховної Ради України. Згідно з регламентом 25 травня ранкове засідання мало відбутися з 10.00 до 14.00. На наступному тижні пленарні засідання проводитися не будуть.

Після цього акція протесту біля Верховної Ради була завершена.

Як відомо, 24 травня під Радою мітингувальники стояли 7 годин. На акції протесту були присутні відомі музиканти та актори. Зокрема, письменниця Ірена Карпа, лідер "Гайдамаків" Олександр Ярмола, лідер гурту Mad Heads Вадим Красноокий, акторка Ірма Вітовська та інші.  

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація