Захист суверенітету України. У Держдепартаменті пояснили російським ЗМІ мету санкцій проти РФ

Захист суверенітету України. У Держдепартаменті пояснили російським ЗМІ мету санкцій проти РФ

Фото: Reuters

У США вважають, що без обмежувальних заходів війна на Донбасі була би більш кровопролитною.

Метою санкцій, введених проти Росії, є дотримання Мінських угод. Про це заявив координатор Держдепартаменту США щодо санкцій Деніел Фрід в інтерв'ю російському виданню "Медуза".

На запитання журналіста про те, що важливіше у санкційному режимі - ефективний удар по економіці РФ або демонстрація єдності Заходу - дипломат відповів, що обидва варіанти неправильні.

"Ми дуже чекаємо того дня, коли (Мінські, - ред.) угоди будуть виконані і режим санкцій можна буде зняти. Мета санкцій саме в цьому, а ще в тому, щоб захистити суверенітет України та її право самостійно визначати своє майбутнє. І зовсім не в тому, щоб показати силу заради власного заспокоєння або нашкодити Росії просто заради того, щоб нашкодити", - пояснив дипломат.

На його думку, без санкцій ситуація в Україні була б значно гіршою.

"Війна була би більш кровопролитною, бої — більш тривалими. Зрештою, без санкцій не було б жодних Мінських угод — тобто не було б рамок для політичного врегулювання кризи. У чомусь ефект санкцій менш очевидний. Наприклад, домогтися від Росії дотримання Мінських угод поки що не вийшло. Сподіваюся, що все-таки вийде", - сказав Фрід.

Крім того, додав він, санкції не задумувалися для того, щоб завдати Росії "непоправної шкоди".

"Санкції не стільки нашкодили російській економіці, скільки оголили її вразливі боки. І вони розроблялися саме з таким розрахунком — ми їх придумували не для того, щоб завдати Росії непоправної шкоди; розрахунок був у тому, щоб Росії стало вигідно сісти за стіл переговорів", - заявив Фрід.

США розширили список санкцій проти Росії

США розширили список санкцій проти Росії

1 вересня стало відомо, що США ввели нові санкції проти російських компаній для врегулювання конфлікту в Україні. До нього потрапили 37 фізичних та юридичних осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація