Захист Януковича потягне до суду Порошенка, Турчинова та Яценюка

Захист Януковича потягне до суду Порошенка, Турчинова та Яценюка

Фото: Reuters

Адвокати збираються подати клопотання про допит високопосадовців.

Адвокати позбавленого звання президента України Віктора Януковича хочуть, щоб у суді допитали президента Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова та екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Про це заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, пише "Українська правда".

"Ми плануємо заявити клопотання про допит всієї верхівки влади цієї країни, яка брала участь у подіях лютого 2014 року... Це Турчинов, це Порошенко, Яценюк і інші", – сказав він.

До того ж адвокат зачитав заяву Януковича, який запевняє, що хоче взяти участь у суді, але на своїх умовах, а також стверджує, що не отримував виклик із Оболонського райсуду Києва і йому не забезпечили участь у засіданні через відеоконференцію з Ростовського обласного суду РФ.

Нагадаємо, раніше суд переніс засідання у справі про держзраду Януковича на кінець травня. Адвокатам Януковича знову надали час, щоб ознайомитися з наданими прокуратурою матеріалами.

4 травня відбулося перше судове засідання у справі за обвинуваченням Віктора Януковича у державній зраді. Захист просив суд відкласти підготовче засідання до рішення Апеляційного суду про зміну підсудності справи, однак клопотання було відхилено. Суд також дозволив організувати відеоконференцію для участі Януковича у наступному засіданні. Захист позбавленого звання президента України Віктора Януковича заявив, що його допит за допомогою відеоконференції повинен бути організований за процедурою міжнародної правової допомоги. Такий варіант "зробить неможливим нівелювання звинуваченням свідчень Віктора Януковича".

Повʼязані теми:

Наступна публікація