Захистити країну: у Білому домі озвучили причину збільшення оборонного бюджету США

Захистити країну: у Білому домі озвучили причину збільшення оборонного бюджету США

Фото: Reuters

Але в адміністрації американського президента переконують, що збільшення оборонного бюджету не повинно спричинити появу нової гонки озброєнь.

Збільшення оборонного бюджету США, яке анонсував президент Дональд Трамп, необхідне для відновлення інфраструктури збройних сил та здійснюється для виконання його передвиборчих обіцянок.

Про це інформує Укрінформ.

"Верхня межа витрат на оборону тепер становить $ 603 млрд, що на $ 54 млрд більше, ніж раніше. Це найбільше підвищення (видатків на оборону - ред.) в історії", - зауважив глава Адміністративно-бюджетного управління Мік Малвані.

Він підтвердив, що це відбуватиметься за рахунок програм іноземної допомоги.

"Президент хоче захистити країну і зробити це саме в такий спосіб, як будь-яка американська родина робить впродовж останніх кількох років, - визначаючи пріоритети для своїх витрат", - зауважив Малвані.

Робота над оновленням бюджету триватиме до 16 березня.

Речник Білого дому Шон Спайсер наголосив, що збільшення оборонного бюджету не повинно спричинити появу нової гонки озброєнь.

Додамо, що голова комітету сенату США зі збройних сил Джон Маккейн переконує, що Білий дім оголосив, що президент має намір запросити військовий бюджет у розмірі $ 603 млрд.

"Так, бюджет збільшиться на $ 18,5 млрд порівняно з рівнем, запропонованим президентом Обамою на 2018 фінансовий рік. Іншими словами, президент Трамп має намір забезпечити оборонний бюджет, який всього лише на три відсотки більше від оборонного бюджету президента Обами, який залишив наших військовими недофінансованими", - йдеться в заяві сенатора.

Нагадаємо, що глава Білого дому має намір при цьому скоротити фінансування низки держорганів, в тому числі, федерального агентства США з охорони навколишнього середовища.

Без змін повинні залишитися витрати на програми пільгового соціального забезпечення і медичного страхування.

Президент США Дональд Трамп хоче серйозно збільшити фінансування і суттєво модернізувати Збройні сили США, щоб зберегти військове лідерство в світі.

"Ми суттєво модернізуємо всю нашу військову міць - наступальну, оборонну, всю. Вона буде більше, краще і сильніше, ніж коли-небудь раніше", - заявив президент США.

За його словами, ніхто в світі не захоче мірятися силами з США.

Президент США збирається повернути першість за арсеналом атомної зброї

Президент США збирається повернути першість за арсеналом атомної зброї

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація