Закон про національну безпеку наблизив Україну до НАТО – Парубій

Закон про національну безпеку наблизив Україну до НАТО – Парубій

Фото: Право на владу

Ухвалення документу має посприяти євроатлантичній інтеграції держави.

Успішне голосування за законопроект про національну безпеку стало наслідком тривалого процесу узгодження його змісту та нюансів. Про це заявив спікер ВР Андрій Парубій в ефірі ТСН.19:30.

"Дискусії велися довго по цьому закону. Для мене було принципово важливим, щоби були враховані всі рекомендації  наших партнерів із НАТО. Всі до однієї рекомендації, які нам давали партнери з НАТО, були враховані в сьогоднішній редакції прийнятого закону. Я вважаю це великою перемогою", - зізнався він.

Андрій Парубій розповів, наскільки Закон про нацбезпеку та оборону наблизить Україну до НАТО

Андрій Парубій розповів, наскільки Закон про нацбезпеку та оборону наблизить Україну до НАТО

На думку спікера, роботи перед парламентом іще дуже багато. "Звичайно, закон рамковий. Звичайно, нам ще доведеться приймати закон про Службу безпеки України, про розвідку. Ми взяли зобов’язання створити у ВРУ окремий комітет з питань розвідки, як це є в конгресі Сполучених Штатів Америки і в більшості країн НАТО. Але цей закон дав загальний напрям реформування. Це дуже важливий крок перед самітом НАТО. Я впевнений, що саме цим кроком ми продемонстрували не декларативне, а реальне бажання України вступити в Альянс", - пояснив він.

Парубій натякнув, що схвалення закону може обернутися на саміті визнанням за Україною статусу партнера або й наданням ПДЧ. "Але яким буде рішення – це ми дізнаємося після 11-12 липня", - додав політик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація