Закон про реінтеграцію Донбасу не передбачає створення "кишенькової армії" Порошенка - Турчинов

Закон про реінтеграцію Донбасу не передбачає створення "кишенькової армії" Порошенка - Турчинов

Фото: ТСН.ua

Секретар РНБО назвав такі заяви брехнею.

Закон про реінтеграцію Донбасу не передбачає створення "кишенькової армії" президента України Петра Порошенка.

Так секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов прокоментував заяви деяких політиків, які таким чином аргументують своє неприйняття закону.

"Почув аргумент, що президент створює "кишенькову армію" і буде розганяти Майдан. Вибачте, ну це ж брехня! В законі чітко прописано, що президент застосовує збройні сили для захисту України, для звільнення окупованих територій виключно у Луганській і Донецькій областях", - сказав Турчинов в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1".

Секретар РНБО зазначив, що закон про реінтеграцію Донбасу чітко регламентує форму і територію застосування збройних сил.

Нагадаємо, 4 жовтня президентський законопроект щодо реінтеграції Донбасу було подано до парламенту. Зокрема, документом визначаються тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях. Проект закріплює пріоритетність виконання безпекових положень Мінських домовленостей. За фізичними та юридичними особами зберігається право власності та інші речові права на майно, у тому числі на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки, що розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Законопроект визначає, що Україна не несе відповідальності за протиправні дії Росії як держави-агресора, її збройних сил, інших військових формувань та окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація