Закон Зеленського про децентралізацію не надаватиме "особливого статусу" Донбасу – нардеп

Закон Зеленського про децентралізацію не надаватиме "особливого статусу" Донбасу – нардеп

Фото: УНІАН

Корнієнко наголошує, що матимуть його лише Київ та Крим.

У законопроєкті щодо змін до Конституції щодо територіального устрою в Україні, не передбачає надання особливого статусу тимчасово окупованим територіям Донецької та Луганської областей. Про це заявив керівник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

За його словами, спеціальний правовий статус збереже Крим та Київ.

"Законопроект №2598 не передбачає особливого статусу для Донбасу... Спеціальний правовий статус зберігають лише два регіони: Автономна Республіка Крим та місто Київ, щодо якого незабаром буде ухвалений закон "Про столицю України", - наводить УП його цитату.

На думку Корнієнка, Україна має відійти від "радянського устрою" і повернути  вирішення питань громадам.

Тим часом його колега з партії і голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко наголосив на необхідності позбавити особливого статусу кримське місто Севастополь, але лише після його деокупації.

"Переговоривши з головою профільного комітету Андрієм Клочком, ми домовились при підготовці законопроекту до другого читання внести поправку в перехідні положення, яка визначить, що зміни статусу міста Севастополь відбудуться після його (міста Севастополь) деокупації", - написав він у фейсбуці.  

Окрім того, як особливий статус Севастополя міг, але не допоміг в ході російської операції з його і Криму окупації, є ще...

Опубліковано Богданом Яременком Вівторок, 17 грудня 2019 р.

На думку політика, аргументи, що стосуються економіки чи адміністрування і управління містом для надання Севастополю особливого статусу "украй непереконливі".

Нагадаємо, 13 грудня президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту невідкладний законопроєкт "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)". 16 грудня на сайті Верховної Ради був опублікований його текст. За ним громаді планують надати максимум повноважень, округи мають стати повними замінниками районів, а місцеві адміністрації планують ліквідувати. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація