Заради декількох мандатів в районній владі, вони йдуть на вбивство - Порошенко

Заради декількох мандатів в районній владі, вони йдуть на вбивство - Порошенко

За останніми даними, у результаті нападу учасників акції під Верховної Радою на правоохоронців більше 120 людей поранено / Фото: twitter/Петро Порошенко

Глава держави звинуватив у подіях під парламентом політичні сили.

Президент провів термінову нараду силовиків щодо останніх подій біля Верховної Ради. Про це йдеться на сайті глави держави.

Президент поставив вимогу ретельно вивчити обставини того, що сталося, знайти організаторів та поінформувати суспільство про винних у застосуванні сили та бойової зброї під час акції під стінами Парламенту.

Президент зазначив, що, за останніми даними, у результаті нападу учасників акції під Верховної Радою на правоохоронців більше 120 людей поранено, в тому числі – учасники АТО, один загиблий, відомо про двох поранених іноземних журналістів.

"Подібне політичне ставлення до українських правоохоронців, більшість з яких пройшли АТО, просто не може залишитися безкарним. Ключова відмінність, що за все це несуть відповідальність політичні сили. Задля того, щоб отримати декілька мандатів в районній владі, вони йдуть на вбивство", – сказав глава держави.

Президент закликав негайно створити об'єднану оперативно-слідчу групу.

"Ключова позиція – винними не мають залишитися лише виконавці, ті, хто висмикнув чеку і кинув РГО, ручну гранату оборонну з радіусом 25 метрів, не лише ті, хто доставав автоматичну зброю і натискав на курки, не лише ті, хто витягав бейсбольні бити і бив бійців Нацгвардії, але й їх організатори, в тому числі політичні, і замовники", – наголосив глава держави.

Президент закликав вести розслідування ефективно, швидко і максимально прозоро, щоб вся Україна і весь світ бачили, що сталося і хто організував ці події.

"Моє тверде наполягання – від відповідальності не має піти ніхто. Коли нам зараз потрібна міцна єдність проти агресора, на сьогоднішній день, дякуючи зусиллям цих псевдопатріотів і провокаторів, в центрі столиці гинуть люди. Нам треба зараз продемонструвати чітку, злагоджену і ефективну дію влади", – заявив Петро Порошенко.

Нагадаємо, що важкопораненого під Радою нацгвардійця транспортували у шпиталь Міноборони.

На Банковій президент зустрівся з керівниками силових відомств

На Банковій президент зустрівся з керівниками силових відомств

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація