"Зарано сприймати за чисту монету": у США оцінили рівень небезпеки на українському кордоні після відведення військ РФ

"Зарано сприймати за чисту монету": у США оцінили рівень небезпеки на українському кордоні після відведення військ РФ

Ілюстрація / Фото: УНІАН

У Пентагоні заявили, що частина російських військ була відведена, але небезпека зберігається.

Сполучені Штати Америки продовжують уважно стежити за відведенням військових сил Російської Федерації від кордонів України. У Вашингтоні вважають, що ще рано стверджувати, що російські війська відведені.

Про це під час брифінгу в Міністерстві оборони США повідомив представник Пентагону Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

Він сказав, що Сполучені Штати зафіксували, що Росія дійсно відвела від кордонів України частину військ, але у Вашингтоні не впевнені в тому, що РФ пішла на деескалацію ситуації в окупованому Криму і біля кордону з Україною після нарощування військової присутності.

"Ми бачили певний відступ деяких сил від України. Поки занадто рано говорити про це і сприймати за чисту монету російські заяви про те, що те, що вони називали навчаннями, тепер завершилося, і вони відводять усіх назад", - заявив Джон Кірбі.

Крім того, у Пентагоні зауважили, що попри відведення військ небезпека агресії зберігається. А тому американські військові "будуть дуже уважно спостерігати за цим".

Нагадаємо, що у Держдепі США заявили, що заява Росії про відведення військ від українського кордону поки лишається лише словами

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу ухвалив рішення завершити заходи в Південному та Західному військових округах, "оскільки всі поставлені цілі досягнуті", а отже від 23 квітня російські війська відходять від кордонів України та повертаються в пункти постійної дислокації. 

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Росії відвести переважну частину військ від українського кордону, а також подякував міжнародним партнерам за підтримку.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація