Зарплати медикам та фінансування медзакладів: Степанов розказав послам країн "Великої сімки" про медичну реформу

Зарплати медикам та фінансування медзакладів: Степанов розказав послам країн "Великої сімки" про медичну реформу

Фото: ТСН.ua

Він зазначив, що першочергові дії сконцентровані на "дефіцитних" медичних закладах.

З липня держава додатково профінансує "дефіцитні" медичні заклади. Водночас з вересня планують підвищити зарплату медикам.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-зустрічі із послами країн ”Великої сімки”.

"Ми активно працюємо над медичною реформою. Саме над медичною реформою, тому що всі попередні дії в охороні здоров’я були акцентовані виключно на зміні фінансування. Хочу сказати, що в реформуванні нашої медицини ми дуже вдячні закордонним партнерам за експертну допомогу. Ми хочемо знати про найкращий досвід інших країн і реалізувати його. Наша мета – побудувати таку систему охорони здоров’я, яка дійсно буде однією з найкращих у світі", - наголосив Степанов.

Він зазначив, що першочергові дії сконцентровані на "дефіцитних" медичних закладах. Тобто на дофінансуванні тих установ, в яких зараз коштів з державного бюджету менше, ніж було торік. Зокрема йдеться про заклади протитуберкульозної служби, психіатричні та високоспеціалізовані лікарні, які опинилися на межі закриття.

"Це робиться, щоб не допустити закриття лікарень і звільнення медиків. Також ми окремо збільшили фінансування на екстрену медичну допомогу. Тому що частина екстреної медичної допомоги також опинилася із дефіцитом коштів. Ми збільшимо це фінансування на 1,3 млн грн", - заявив Степанов.

Підвищення зарплат медикам: кому саме та на на скільки збільшать фінансування

Підвищення зарплат медикам: кому саме та на на скільки збільшать фінансування

Раніше повідомлялося, що нове керівництво Міністерства охорони здоров’я України ініціює зміни в другий етап медичної реформи, який стартував від 1 квітня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація