Заступниця генсека НАТО заявила про солідарність з Угорщиною щодо українського закону про освіту

Заступниця генсека НАТО заявила про солідарність з Угорщиною щодо українського закону про освіту

Фото: Associated Press

В Альянсі закликали Україну виконати рекомендації Венеціанської комісії.

Заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер заявила про солідарність з Угорщиною у питанні щодо закону України про освіту.

Про це вона сказала під час візиту до Будапешта, де зустрілася з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, міністром оборони Тібором Бенко та іншими угорськими високопосадовцями.

"Союзники солідарні з Угорщиною, коли мова йде про Закон України про освіту. У Брюссельській декларації та в оцінці щорічної програми України всі члени Альянсу закликають Україну повною мірою виконати рекомендації Венеціанської комісії", - сказала Гетемюллер.

Заступниця генсека НАТО подякувала Угорщині за підтримку України в конфлікті з Росією, у тому числі за реверсні постачання газу, гуманітарну допомогу та лікування поранених військових.

Пані Гетемюллер також підкреслила, що засідання Комісії Україна-НАТО є "центральною частиною нашої підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, а також потужним засобом забезпечення її уряду на шляху реформ".

Як відомо, Угорщина вимагає від України відтермінування імплементації мовної статті закону про освіту, а також скасування його дії на приватні навчальні заклади. Через ухвалення цього закону вона блокує співпрацю України та НАТО, зокрема зустрічі комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Держсекретар США закликав Угорщину підтримувати Україну замість Росії

Держсекретар США закликав Угорщину підтримувати Україну замість Росії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація