Заступниця Труби звинуватила очільника ДБР у зловживанні владою

Заступниця Труби звинуватила очільника ДБР у зловживанні владою

Фото: УНІАН

На думку посадовиці, невідомі намагаються втягнути Бюро у політичні чвари.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба всупереч ухвалі суду одноосібно ухвалює рішення, порушуючи закон.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook його заступниця Ольга Варченко.

"Незважаючи на судову заборону Директору ДБР одноосібно приймати певні рішення, у тому числі кадрові та розподіл обов`язків, він знову це робить. Згоди, як вже це стало традицією, від заступників не отримано. Поради радників не завжди бувають фаховими", - написала вона.

За словами Варченко, в колективі Бюро набуває розголосу інформація, оприлюднена Директором ДБР на апаратних нарадах у відомстві, що в нього відбулась зустріч з президентом України, який "надав йому певні повноваження та дав настанови щодо пріоритетних напрямків".

"Впевнена, що Володимир Зеленский не надавав повноваження Роману Трубі грубо порушувати Закон, нехтувати правами громадян та узурпувати владу. Напевне, вже якісь нові "групи впливу" вважають, що їм вдасться отримати контроль над Бюро, дестабілізувати роботу, втягнути в інтриги та "надути вітрила" окремим його представникам. Не зможете! Закон на боці здорового глузду та професійних людей", - зазначила вона.

Також Варченко розповіла, що останнім часом "певні невідомі колективу особи" намагаються втягнути Бюро у політичні чвари та підірвати довіру до органу.

"Заявляю про те, що особисто я аполітична, не маю стосунку до жодної політичної сили. Ми, заступники Директора ДБР, будемо і далі перебувати на позиції Закону, дотриманні прав і свобод громадян, виконанні рішень суду та не допустимо жодну групу впливу до управління органом", - додала заступниця голови ДБР.

Окремо вона закликала Трубу "брати приклад з президента" і "бути послідовним та чесним".

"Треба брати приклад з президента: якщо порушу Закон, то одразу піду! Треба бути послідовним та чесним, насамперед перед собою. Тому закликаю колектив бути мужніми, професійними та завжди суворо дотримуватись Закону!" - резюмувала Варченко.

Враховуючи те, що події, які відбуваються сьогодні у ДБР вже набули розголосу та оприлюднені у ЗМІ, я хочу повідомити...

Опубликовано Ольга Варченко Среда, 12 июня 2019 г.

Нагадаємо, раніше Труба звільнив голову прес-служби ДБР Андрія Мальчика. Співробітники відомства вважають, що це сталося через оприлюднення новини про відкриття справи на колишнього президента Петра Порошенка за заявою екс-чиновника часів Януковича Андрія Портнова.

Після цього очільник бюро звільнив ще чотирьох керівників управлінь ДБР, назвавши це "ротацією".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація