Заступник Авакова знайшов винного у провалі реформи поліції

Заступник Авакова знайшов винного у провалі реформи поліції

Фото: УНІАН

На думку Антона Геращенка, до провалу реформи поліції призвела Хатія Деканоїдзе.

До провалу реформи української поліції та розвалу правоохоронного органу призвела переатестація, ініціаторкою якої була колишня очільниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я вважаю, що переатестація, організована Хатією Деканоїдзе, призвела до розвалу поліції і, зокрема, не дала жодного результату. Наприклад, один із двух ґвалтівників (поліцейських, яких підозрюють у зґвалтуванні та катуванні жінки у відділенні поліції в Кагарлику - прим.ред.) успішно пройшов переатестацію, організовану Хатією Деканоїдзе у 2016 році", - наголосив він.

Водночас Геращенко не зміг прокоментувати недавню заяву Деканоїдзе про те, що після переатестації до поліції повернулися 93 відсотки старих кадрів, зокрема, поновилися на своїх посадах через суди.

"У мене цифр щодо відсотків немає, але я конкретно та чітко заявляю і прошу це показати: реформа з переатестації, організована Хатією Деканоїдзе, призвела до того, що ґвалтівник із кагарлицького відділку успішно пройшов переатестацію. І в результаті, після переатестації, організованою Хатією Деканоїдзе, вчинив тортури і насилля", - додав заступник Авакова.

Нагадаємо, у місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.

У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.

26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація