Заступник Саакашвілі Саша Боровик йде зі своєї посади в Одеській ОДА

Заступник Саакашвілі Саша Боровик йде зі своєї посади в Одеській ОДА

Саша Боровик / Фото: УНІАН

Він пояснив, що його рішення вмотивоване новим законом про держслужбу.

В.о. заступника голови Одеської ОДА Саша Боровик подав у відставку через те, що має громадянство країни Євросоюзу.

Про це він повідомив у Facebook.

"Першого травня набув чинності новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати будь-яке громадянство, крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу", - написав Боровик.

Заступник Саакашвілі зауважив, що вдячний уряду Німеччини, який зробив виняток для нього і дозволив подвійне громадянство, щоб він міг працювати в Україні. Водночас він зауважив, що дуже шкодує, що ця заборона на подвійне громадянство є в українському законодавстві.

"Мені здається, що це було б в інтересах України, якби українці з діаспори могли допомагати країні свого народження без зайвих бюрократичних перепон", - зазначив Боровик.

Він заявив, що сьогодні покидає держслужбу і припиняє виконувати обов'язки заступника голови Одеської області.

"При цьому я залишаюся його радником, - і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами одеситів, і де я є єдиним позафракційним депутатом", - додав Боровик.

Раніше повідомлялося, що проти Саші Боровика відкрито кримінальну справу за наругу над прапором УкраїниУ відповідь чиновник заявив, що нічого не має спільного із зображенням, викладеним у соцмережі. Боровик також заявив, що порушення проти нього кримінальної справи є частиною контрреволюції.

В Одесі місцевий депутат виніс із зали заступника губернатора Сашу Боровика

В Одесі місцевий депутат виніс із зали заступника губернатора Сашу Боровика

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація