Заступника гендиректора НПЗ Курченка засудили до 5 років умовно

Заступника гендиректора НПЗ Курченка засудили до 5 років умовно

Фото: Google

Він мав компенсувати частину з 2 млрд грн збитків, завданих державі. 

Заступника гендиректора Одеського нафтопереробного заводу Дмитро Веремєєв, який пішов на угоду зі слідством, засуджено до 5 років в'язниці з одним роком випробувального терміну.

Про це заявив прокурор Одеської області Олег Жученко, - пише "Інтерфакс-Україна".

За словами прокурора, в рамках угоди Веремєєв надав слідству низку свідчень у "справі Курченко", окрім того, повідомив про місцезнаходження деяких важливих для слідства документів, а також про роль частини підозрюваних. В рамках домовленостей заступник гендиректора повинен був компенсувати частину з 2 млрд грн збитків, завданих державі.

Наступним кроком в розслідуванні даної справи Жученко назвав повернення на користь держави нафтопродуктів, які зберігалися на заводі до кінця 2014 року. Та частина нафти, яку повернути не можна, за словами прокурора, буде компенсована в грошовій формі.

Нагадаємо, що відтепер Одеський нафтопереробний завод повністю належить державі в особі Кабміну.

"У рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації (Сергія) Курченка. Завод перейшов у власність держави в особі Кабінету Міністрів. Сподіваюся на швидкий і прозорий аукціон з приватизації. Дякую команді прокурора Одеської області Жученка та суддям Суворівського райсуду", - написав у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація