Заступником міністра енергетики став Прокопів, якого зі скандалом звільнили з "Укртрансгазу"

Заступником міністра енергетики став Прокопів, якого зі скандалом звільнили з "Укртрансгазу"

Ігор Прокопів / Фото: Укртрансгаз

Рішення про призначення вже ухвалив Кабмін.

Ігор Прокопів, якого зі скандалом звільнили з "Укртрансгазу", знайшов собі нове місце роботи. Його призначили заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Відповідне рішення вже ухвалив Кабмін, пишуть "Українські новини" з посиланням на власні джерела.

Нагадаємо, Ігор Прокопів обіймав посаду президента "Укртрансгазу" від серпня 2014 року. У лютому 2017-го його відсторонили від виконання обов'язків через махінації з грошима. Після перевірок фінансової діяльності підприємства аудитори виявили чимало порушень. Прокопіва звільнили з посади 17 березня.

"Незалежний аудитор групи, компанія Deloitte&Touche, виявив низку порушень під час офіційної перевірки рахунків "Укртрансгазу". Пізніше стосовно цих питань були проведені розслідування як зовнішнім аудитором, так і новоствореним органом внутрішнього аудиту "Нафтогазу", який звітує аудиторському комітету наглядової ради. Додаткові розслідування підтвердили попередньо виявлені факти та допомогли зібрати більше доказів неналежного управління в сфері закупівель. Наявні факти порушень спонукали до подальших паралельних розслідувань, що охоплюють більш широке коло питань", - пояснили в "Нафтогазі".

Зазначимо, що "в межах докорінної реформи корпоративного управління "Нафтогаз" запроваджує нову систему внутрішнього контролю в усіх компаніях групи. Для забезпечення дотримання відповідних політик і законодавства подібні внутрішні аудиторські перевірки зараз розпочаті в усіх дочірніх компаніях "Нафтогазу". Задля цього в грудні 2016 року Кабмін затвердив новий статут "Нафтогазу".

Повʼязані теми:

Наступна публікація