Затримані в Україні шпигуни з КНДР вийдуть з в'язниці раніше за "законом Савченко" – Геращенко

Затримані в Україні шпигуни з КНДР вийдуть з в'язниці  раніше за "законом Савченко" – Геращенко

Антон Геращенко / Фото: УНІАН

Корейці відбувають покарання на Житомирщині. 

Шпигуни з КНДР, затримані під час спроб отримати доступ до технічної документації з ракетних технологій ВО "Південмаш" 2011 року, досі відбувають покарання, але можуть вийти на волю раніше за "законом Савченко".

Про це повідомив нардеп та радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Скандальну статтю The New York Times, в якій написано про можливу причетність України до виготовлення двигунів, які КНДР використовує в балістичних ракетах, він назвав маніпулятивною та неправдивою.

"Мета автора статті очевидна - "навести тінь на тин" і закинути в американську громадську думку думка про те, що Україна робить недружні кроки щодо США і, відповідно, не варто її підтримувати в її боротьбі проти Росії" , - написав Геращенко у Facebook.

На днях уважаемое издание The New York Times, к сожалению, распространило неправдивую, манипулятивную информацию о том, ...

Опубликовано Антоном Геращенко 15 августа 2017 г.

За його словами, в умовах санкцій проти КНДР Україна не вела і не веде ніяких переговорів і, тим більше, угод з Північною Кореєю з цих питань.

Радник глави МВС нагадав, що 2011 року в Україні були затримані двоє шпигунів з КНДР

"Знаючи це, представники Північної Кореї 2011 року намагалися отримати доступ до технічної документації з ракетних технологій ВО "Південмаш", проте були викриті співробітниками контррозвідки і рішенням Миколаївського апеляційного суду від 27.11.2011, отримали по 8 років позбавлення волі за ст. 114 Кримінального Кодексу за шпигунство", - написав він.

Геращенко наголосив, що кореєць Лю Рю Сонг Чель досі відбуває покарання в Житомирській виправній колонії №4, інший затриманий - Чи Тхе Кіль  - відбуває покарання в Житомирській виправній колонії №8.

Щодо обох був застосований так званий "закон Савченко", тому вони опиняться на волі раніше – 6 вересня 2018 року.

"Думаю, що факт затримання і притягнення до відповідальності громадян Північної Кореї за спробу отримання доступу до секретних українським ракетних технологій і є факт демонстрації реального ставлення України до питання про нібито постачання технологій в Північну Корею", - підсумував Геращенко.

Нагадаємо,  14 серпня американське видання New York Times із посиланням на експертний аналіз і оцінки з боку американських спецслужб повідомило, що успіх Північної Кореї в тестуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки придбанню потужних ракетних двигунів на чорному ринку, швидше за все, з українського заводу.

Американські ЗМІ допускають, що українці роблять двигуни для північнокорейських ракет

Американські ЗМІ допускають, що українці роблять двигуни для північнокорейських ракет
 

Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї

В українській компанії "Південмаш" заявили, що стаття New York Times має провокаційний характер і додали, що факти, викладені в публікації, не відповідають дійсності. Зокрема, "Південмаш" не є основним виробником ракет для РФ і взагалі не постачає до РФ ані ракети, ані їхні деталі та складальні одиниці, у тому числі, ракетні двигуни, а також немає жодного стосунку до ракетних програм КНДР. 

Експерт Майкл Ельман, на основі слів якого була написана стаття, наголосив, що не вірить в те що українська влада знала чи сприяла тому, що двигуни походять з України

Повʼязані теми:

Наступна публікація