Затримання працівниці Офісу президента на хабарі. ЗМІ назвали ім'я її скандальної спільниці

Затримання працівниці Офісу президента на хабарі. ЗМІ назвали ім'я її скандальної спільниці

Вікторія Ліснича / Фото: УНІАН

Гроші вимагали за сприянні в кадровому призначенні.

12 листопада в Києві відбулося затримання групи осіб, які вимагали 300 тисяч доларів  отримали 150 тисяч доларів першого траншу хабара за сприяння в працевлаштуванні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України". Офіційно імен затриманих не називають. ЗМІ з посиланням на свої джерела оприлюднили вже два прізвища.

Зокрема, перша затримана - ніби директорка департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлана Кондзеля. Про це пише "Українська правда".

В Офісі президента так відреагували на подію:

"Сьогодні співробітники НАБУ затримали керівника одного з головних департаментів Офісу президента України. Ця особа працювала у різних відділах Адміністрації президента від 2005 року. Для глави держави немає "своїх" і "чужих". Корупція має бути викорінена: що вища посада корупціонера, то небезпечніші для держави зловживання з його боку".

Світлана Кондзеля / Фото: Верховна Рада України

Друга затримана - ніби ексзаступниця міністра культури Вікторія Ліснича, стверджує "Українська правда" з посиланням на джерело в Офісі президента. Ліснича була заступницею міністра культури Михайла Кулиняка від вересня 2010 року до жовтня 2011-го. У січні 2012-го Кулиняк призначив її гендиректором заповідника "Києво-Печерська Лавра". А вже в серпні 2012-го Ліснича стала однією з головних ньюзмейкерок країни. Її звинуватили у безпідставних масових звільненнях, отриманні хабара, махінаціях з документами і підтримці "сірих" фінансових схем. Вона спростувала всі звинувачення на свою адресу. 10 серпня Мінкульт звільнив її з посади у зв'язку із грубими порушеннями трудового законодавства й умов контракту між нею та міністерством.

Вікторія Ліснича / Фото: УНІАН

Нагадаємо, 12 листопада детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили та затримали за підозрою у отриманні величезного хабара групу осіб, серед яких – працівниця Офісу президента.

"Внаслідок проведення операції "під прикриттям" (негласних слідчих розшукових дій) детективи НАБУ задокументували вимагання неправомірної вигоди у розмірі 300 тисяч доларів США з фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України", - зазначили в НАБУ.

Серед затриманих - керівниця одного з головних департаментів Офісу президента України, її спільниця – ексзаступниця міністра культури (2011 рік). Їх та інших учасників угруповання затримали безпосередньо після одержання першого траншу хабара в сумі 150 тисяч доларів.

Усіх причетних затримано відповідно до ст.208 КПК України. Нині правоохоронці здійснюють слідчі дії, до яких залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація