Затриманого разом з Корбаном Кошляка заарештували на два місяці

Затриманого разом з Корбаном Кошляка заарештували на два місяці

Запобіжний захід Кошляку також розглядали у Чернігові / Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Запобіжний захід голові політради "УКРОПу" ще не обрали.

Новозаводський суд Чернігова обрав запобіжний захід для Михайла Кошляка, якого затримали в один день з Геннадієм Корбаном.

Як передає кореспондент ТСН, обрали захід у вигляді двох місяців утримання під вартою.

Тим часом розгляд запобіжного заходу Геннадію Корбану ще не почався. На суді відсутні його адвокати, яких вчасно не попередили про засідання. Сам Корбан перебуває у чернігівському суді – його привезли близько 13 години.

Нагадаємо, Корбан був затриманий в суботу, 31 жовтня. За словами адвоката політика В'ячеслава Кудінова, дії представників Генпрокуратури і СБУ щодо затримання Геннадія Корбана у нього вдома можна класифікувати як викрадення.

Нардеп Борис Філатов повідомив, що Корбана схопили бійці "Альфи", не висунувши жодних звинувачень. Масштабні обшуки пройшли в офісах і будинках "укропівців". СБУ і ГПУ в спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ виявила розтрату грошей благодійного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів звинувачення.

Пізніше, як стало відомо ТСН, постанову на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному з дніпропетровських підприємців, до якого нагрянули з обшуком. "Фонд оборони країни", за версією слідства, перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Справу лідера партії УКРОП розглядатиме Новозаводський районний суд Чернігова.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація