Затриману російську активістку у СБУ допитували у наручниках - адвокат

Затриману російську активістку у СБУ допитували у наручниках - адвокат

10 грудня співробітники СБУ затримали громадянку РФ Анастасію Леонову / Фото: dpsu.gov.ua

СБУ передало справу в розпорядження військової прокуратури.

Під час допитів затриманої російської активістки Анастасії Леонової слідчі СБУ відмовлялися знімати з неї наручники.

Про це заявив адвокат затриманої Віктор Губський в ефірі Громадського.

"До неї застосовувались наручники… На допиті, коли її доставили до слідчого на Володимирську, Анастасія була увесь час у наручниках. На моє прохання зняти наручники, щоб вона могла більш-менш вільно підписати протоколи – мені було відмовлено", – заявив адвокат Лєонової. За його словами, Леонова скаржилась, що їй на голову надягнули мішок під час конвоювання.

Нагадаємо, 10 грудня співробітники СБУ затримали громадянку РФ Анастасію Леонову. Її підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258 "Втягнення у вчинення терористичного акту". Слідство підозрює її у спробах здійснити терористичні акти у Харкові та Києві. Як повідомив військовий прокурор Анатолій Матіос, СБУ передало цю справу в розпорядження військової прокуратури.

За ґратами Леонова пробуде щонайменше до 8 лютого. Якщо слідство доведе її провину - росіянці загрожує до 15-ти років в'язниці.

Нагадаємо, що у полоні терористів "ЛНР" вже рік перебуває українська журналісткаБойовики планують відправити Марію Варфоломеєву до в'язниці на 15 років.

Повʼязані теми:

Наступна публікація