"Завжди є люди, які хочуть гратися в якісь ігри". Клімкін прокоментував скасування візиту адвоката Трампа

"Завжди є люди, які хочуть гратися в якісь ігри". Клімкін прокоментував скасування візиту адвоката Трампа

Фото: УНІАН

На думку міністра закордонних справ, Україна не є заручницею США.

Можливий візит адвоката президента США Трампа Рудольфа Джуліані не є елементом двосторонніх відносин України та США.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі з європейськими міністрами в рамках зустрічі "Східного партнерства" у Брюсселі.

"Звичайно, завжди є люди, які хочуть гратися в якісь ігри, не розуміючи ані які правила цих ігор, ані які учасники цих ігор. Це сумно. Але, слухайте, коментувати можливі візити Джуліані як елемент двосторонніх відносин - це викликає у мене дуже дружню усмішку", — наголосив він.

На думку Клімкіна, Україна не стала заручницею майбутніх президентських виборів у США, проте такая загроза існує.

"Поки що 100% не стала, але кожен має думати про те, що він робить. Така загроза теоретично є. Практичної я сьогодні не бачу. Ми працюємо, щоб цього не сталося. Якщо це станеться, це найгірше, що може трапитися для нашого партнерства та дружби зі США", - додав міністр.

Окрім цього, Клімкін зазначив, що Україна досягла двопартійного консенсусу у США щодо своєї підтримки і це найголовніше.

"Ми зобов'язані його підтримувати. Це насправді головне. Те, що у нас завжди було", - резюмував він.

Нагадаємо, днями адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит до України, під час якого мав намір познайомитись з новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Причиною скасування приїзду Джуліані назвав оточення Зеленського, у якому є "вороги США", і озвучив одне прізвище - нардепа Сергія Лещенка. Депутат заявив, що Джуліані був дезінформований генпрокурором України Юрієм Луценком, який нібито обмовив депутата задля збереження своєї посади.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація