Слова депутатки Марченко про військову допомогу Азербайджану: в "Слузі народу" зробили заяву

Слова депутатки Марченко про військову допомогу Азербайджану: в "Слузі народу" зробили заяву

Фото: Associated Press

У партії закликають представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації .

У партії "Слуга народу" наголошують, що заяви депутатки Людмили Марченко щодо можливості надання Україною військової допомоги Азербайджану є її особистою думкою, а не офіційною позицією фракції. У партії закликають усіх представників влади бути зваженими у своїх заявах та коментарях.

"Щодо заяви народної депутатки із фракції "Слуга народу" Людмили Марченко про нібито готовність України надати Азербайджану військову та гуманітарну допомогу. Повідомляємо, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції. І, тим паче офіційною позицією держави. Народні обранці можуть висловлювати свої міркування та пропозиції з будь-яких питань. Проте рішення про надання допомоги іншим державам може ухвалювати тільки уряд та президент України", — йдеться у заяві партії, яка оприлюднена у Facebook 2 жовтня.

У партії закликають усіх представників влади бути зваженими у своїх заявах та коментарях. Вони не мають провокувати протистояння і ворожнечу та суперечити офіційній позиції української держави.

"У нашій країні мешкають численні вірменська та азербайджанська діаспори. Україна на своїх теренах має забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад. Ми щиро співчуваємо рідним і близьким загиблих та поранених внаслідок бойових дій. І бажаємо миру Південному Кавказу", — наголошують у "Слузі народу".

Також у партії закликають представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства.

Нагадаємо, народна депутатка зі "Слуги народу", заступниця співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Азербайджанською Республікою Людмила Марченко заявила, що Україна нібито готова надати військову допомогу Азербайджану.

Втім голова МВС Арсен Аваков спростував заяву Марченко і заявив, що Україна не надаватиме військову допомогу жодній сторін конфлікту за Нагірний Карабах.

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає до зважених заяв щодо ситуації із загостренням між Вірменією та Азербайджаном у Нагірному Карабасі, які б не провокували протистояння, а навпаки відповідали офіційній позиції України. 

Вірменія готова говорити з Азербайджаном про припинення боїв у Нагірному Карабасі

Вірменія готова говорити з Азербайджаном про припинення боїв у Нагірному Карабасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація