Заява Росії про відведення військ від українського кордону поки лишається лише словами - Держдеп США

Заява Росії про відведення військ від українського кордону поки лишається лише словами - Держдеп США

Фото: Associated Press

У США спостерігатимуть, як заява російської влади буде виконуватися.

Сполучені Штати обережно ставляться до заяви російської влади щодо відведення військ від українського кордону, оскільки вона поки підкріплена лише словами. 

Про це заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає "Голос Америки".

"Ми чули слова, але чого ми очікуємо, це — дії. Сполучені Штати продовжуватимуть спостерігати за ситуацією у тісній координації з українськими та іншими партнерами і союзниками. Ми чітко заявили під час контактів із російським урядом, що вони мають утриматися від ескалації і негайно припинити всі агресивні дії навколо та в Україні, включно з нещодавнім нарощенням військ в Криму та на українському кордоні, а також їхніми намірами заблокувати деякі судна у деяких частинах Чорного моря", - наголосив Прайс.

На запитання, чи здивувались у Вашингтоні заявою росіян про намір відвести війська він сказав: "Ми почули заяву. І наскільки нам відомо, вона лишається заявою. Ми продовжимо спостерігати за ситуацією".

  • Нагадаємо, 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу ухвалив рішення завершити перевірочні заходи в Південному та Західному військових округах, "оскільки всі поставлені цілі досягнуті", а отже від 23 квітня російські війська відходять від кордонів України і повертаються в пункти постійної дислокації. 
  • Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Росії відвести переважну частину військ від українського кордону, а також подякував міжнародним партнерам за підтримку.

Новини України: держава вітає відведення російських військ від наших кордонів

Новини України: держава вітає відведення російських військ від наших кордонів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація