Зечка розповіла, як Тимошенко примушувала її дегустувати їжу на отруту

Зечка розповіла, як Тимошенко примушувала її дегустувати їжу на отруту

Мельник запевнила, що була свідком зустрічі Власенка і Тимошенко

Ув'язнена також заявила, що відносини між Тимошенко і Власенком були, як "між чоловіком та жінкою".

Колишня співкамерниця Юлії Тимошенко Юлія Абаплова запевняє, що її не утримують у карцері та не б'ють.

Про це вона заявила під час спілкування з журналістами у Качанівській колонії, передає УНН.

"Я жива і здорова, абсолютно не хвора і добре виглядаю, я так думаю. А те, що було сказано, що я сиджу у карцерах - це не відповідає дійсності. Ніхто на мене не тиснув, не бив, ногами не штурхав. А це видно з мого зовнішнього вигляду", - сказала вона.

Засуджена ще раз підтвердила, що документ, підписаний самою Абапловою та оприлюднений захисником Юлії Тимошенко Сергієм Власенко, є справжнім.

"З приводу останніх заяв від пані Тимошенко, я хочу сказати, що так, дійсно, я писала таку заяву, але писала під диктовку самої Тимошенко. Це просто називається "використали", використали тоді, використовують тепер, і я так розумію, будуть використовувати і у подальшому, а це дуже зручно - робити піар-компанію за рахунок простих людей", - зазначила Абаплова.

Співкамерниця Тимошенко також зазначила, що в часи коли вона з нею жила, екс-прем'єр могла сама пройтися.

"Я не лікар, щоб ставити діагнози. Так, вона просила, щоб я допомагала їй (Тимошенко) піднятися. Проте бувало вона, певно забуваючись, могла постояти, могла пройтися і зробити кілька кроків. Потім їй виділили ходунки і вона пересувалася без проблем", - розповіла Абаплова.

"Вона займалася спортом. Вона пересувалася і вставала, а інакше яким би чином вона ходила на зустрічі з адвокатом з понеділка до п'ятниці", - додала вона.

В свою чергу Оксана Мельник, ув'язнена з Качанівської колонії, яка проходила курс реабілітації у ЦКЛ №5 разом із Юлією Тимошенко, розповіла, що остання змушувала її куштувати лікарняну їжу, коли виходила з голодування.

"За час проходження лікування Тимошенко використовувала мене у якості прислуги: я повинна була подавати, відносити, приносити, допомагати їй встати, коли вона хотіла вдати хвору перед іноземними делегаціями і німецькими лікарями", - заявила вона.

"Водночас могла спокійно, коли забувалася, встати з ліжка, сама могла взяти речі з шафи. Вона не виконувала приписи лікарів, які їй надавалися", - повідомила Мельник.

"Вона могла піднімати гирі вагою до 10 кілограмів, робити вправи на розтягування еластичної резинки, могла качати прес до 50 разів по три підходи, могла піднімати ноги, згинаючи їх у колінах, могла пройтись по палаті", - сказала жінка.

"Коли вона виходила із голодування, вона харчувалась лікарняною їжею і змушувала мене куштувати цю їжу, перш ніж їсти самій. Мовляв: "Спочатку ти. Якщо щось буде не так, то спочатку тобі", - зазначила Мельник.

Ув'язнена також заявила, що "один раз була випадковим свідком зустрічі Власенка і Тимошенко".

"Вони доволі близько спілкувалися. Відносини були, як між чоловіком та жінкою", - сказала вона.

На уточнююче запитання журналістів про те, у чому саме проявлялася ця близькість, Мельник сказала: "Як вони обіймалися, цілувалися - старі друзі так себе поводити не можуть".

За словами Мельник, вона вирішила розповісти про період перебування у лікарні разом з Тимошенко: "Насторожив факт, що вона робила з себе вдавану хвору, тому я і вирішила звернутися до преси".

Як відомо, у вівторок наближений до влади сайт УНН опублікував відеозапис інтерв'ю з Абапловою, де вона розповідає про "гру" Тимошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація