Зеленський 3 травня відвідає Польщу і зустрінеться з Дудою

Зеленський 3 травня відвідає Польщу і зустрінеться з Дудою

Фото: УНІАН

Український президент завітає до Варшави під час святкування 230-річчя прийняття першої польської конституції.

Президент України Володимир Зеленський 3 травня відвідає з офіційним візитом Польщу та зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це повідомив  голова бюро міжнародної політики президента Польщі Кшиштоф Щерський, передає пресслужба президента Польщі.

Зеленський відвідає Варшаву 3 травня під час святкування 230-річчя прийняття першої польської конституції, а також проведе зустріч з президентом РП Анджеєм Дудою. Своєю чергою, польський лідер відвідає Україну під час святкування 30-річчя Незалежності, зазначив Щерський. 

Він також зазначив, що за оцінкою української сторони оголошене Москвою відведення російських військ, які останнім часом концентрувалися біля кордонів з Україною, виявилося лише поодинокими перекиданнями до місць постійної дислокації.

“Техніка, бойові можливості залишилися. Маємо справу з поміркованим рівнем відведення військ. Українська сторона оцінює це як паузу в напруженій ситуації”, - повідомив Щерський.

Також сторони торкнулися теми головування Польщі в ОБСЄ наступного року. Щерський наголосив, що Варшава розглядає різні сценарії підвищення ролі ОБСЄ в стабілізації ситуації на сході України. Крім цього, Польща переконуватиме партнерів по НАТО та ЄС щодо ширшого розвитку відносин з Україною.

Нагадаємо, останній міжнародний офіційний візит Зеленського був здійснений до Франції. Там український президент обговорив із французьким колегою Еммануелем Макроном і канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, яка під'єдналася через відеозв'язок, загострення на Донбасі та стягування російських військ до кордонів України та в окупований Крим. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація