Зеленський майже повністю змінив склад української делегації у ТКГ: туди увійшли Кучма, віцепрем’єр та нардепи

Зеленський майже повністю змінив склад української делегації у ТКГ: туди увійшли Кучма, віцепрем’єр та нардепи

Фото: Сайт президента України

Загалом у складі делегації буде 7 учасників.

Президент України Володимир Зеленський затвердив новий склад української делегації на перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це йдеться в указі президента №167/2020.

Згідно з указом, українська делегація буде сформована із 7 осіб. Очолюватиме її як і раніше другий президент України Леонід Кучма. Його першим заступником стане віцепрем’єр та міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Також до складу делегації увійдуть урядовці та депутати. Голова парламентського комітету із закордонних справ Олександр Мережко стане заступником глави делегації, очільник комітету з питань правової політики Андрій Костін буде представляти Україну в політичній підгрупі ТКГ, а голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова – у гуманітарній підгрупі ТКГ.

У підгрупі ТКГ із соціально-економічних питань Україну представлятиме заступниця міністра економіки Юлія Свириденко, а у підгрупі з питань безпеки – заступник міністра оборони Олександр Поліщук.

"Главі делегації України, першому заступникові глави делегації для участі у Тристоронній контактній групі забезпечувати організацію належної роботи делегації, визначати заступників представників України в робочих підгрупах та залучати в установленому порядку народних депутатів України, представників державних органів, радників, експертів і технічних працівників до роботи делегації… Організаційне, інформаційне, консультативне, аналітичне та інше забезпечення діяльності делегації України для участі у Тристоронній контактній групі покласти на Міністерство закордонних справ України", - йдеться в указі.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня на всій території України, включно з нині окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Він наголосив, що дотримання принципів Копенгагенської конвенції дає можливість виконати всі умови України з безпеки для проведення таких виборів.

Відеоконференція ТКГ – Україна суперечливо ставиться до створення Консультативної Ради

Відеоконференція ТКГ – Україна суперечливо ставиться до створення Консультативної Ради

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація