Зеленський у Маріуполі зустрівся з міжнародними партнерами і заявив про запуск Фонду з реінтеграції Донбасу

Зеленський у Маріуполі зустрівся з міжнародними партнерами і заявив про запуск Фонду з реінтеграції Донбасу

Фото: president.gov.ua

Фонд запущено за підтримки Світового банку.

У вівторок, 29 жовтня, президент Володимир Зеленський у рамках форуму, який відбувся у Маріуполі, анонсував старт Фонду міжнародної партнерської підтримки, діяльність якого буде спрямована на відновлення і майбутню реінтеграцію окупованого Донбасу. Фонд було запущено за підтримки Світового банку.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

"Говорячи про майбутнє, разом із нашим партнером, Світовим банком, ми запускаємо роботу Фонду міжнародної партнерської підтримки для відновлення та майбутньої реінтеграції Донбасу. Закликаємо всіх ставати частиною цього великого проєкту", - цитує відомство слова президента.

Крім того, під час форуму Зеленський зустрівся з лідерами Світового банку й Міжнародної фінансової корпорації та закликав інвестувати у розвиток невеликих населених пунктів (будівництво нових шкіл, лікарень, доріг та мостів).

Український гарант висловив міжнародним партнерам подяку за допомогу у втіленні реформ, реалізації транспортного проєкту в Маріуполі. Крім того, Зеленський висловив надію на те, що аналогічні проєкти з’являться в інших українських містах.

"Наша ідея - почати розвиток з Маріуполя. Саме тому інвестиційний форум відбувається тут, на сході України. Місто, яке колись звільняли, може стати справді європейським", - наголосив президент.

Нагадаємо, 29 жовтня президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки оглянув дорогу Н-08 біля Маріуполя, яку нещодавно капітально відремонтували. Гарант сів за кермо автомобіля і сам проїхався дорогою, аби перевірити її якість. За його словами, він залишився задоволений ремонтом: "Якщо всі дороги ми будемо так будувати в країні, ми встигнемо за 4 роки, за чотири з половиною роки побудувати найважливіші траси нашої країни", - сказав він.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація