Зеленський на зустрічі з послами G7 і ЄС обговорив незалежність антикорупційних органів та Нацбанку

Зеленський на зустрічі з послами G7 і ЄС обговорив незалежність антикорупційних органів та Нацбанку

Фото: president.gov.by

Президент запевнив, що обрання голови САП відбудеться під громадським контролем.

У Миколаєві президент Володимир Зеленський зустрівся з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, акредитованими в Україні. Сторони обговорили ситуацію довкола Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. Дискутували і про реалізацію ключових реформ в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава держави запевнив у незмінності курсу країни і наголосив, що всі процедури відбору членів конкурсних комісій та конкурси на посади очільників САП та НАБУ мають відбуватися згідно з установленою законом процедурою, прозоро та під громадським контролем.

"Як гарант Конституції готовий усіляко захищати й забезпечувати незалежність і прозорість роботи САП, НАБУ, ВАКС. Водночас вимагатиму забезпечення права українських громадян бачити дієву роботу цих органів", – заявив Володимир Зеленський.

Також президент розповів, що приділяє увагу реформуванню банківського сектору, оскільки влада прагне до сталого динамічного розвитку України, створення робочих місць, модернізації інфраструктури, відновлення промислово-виробничої бази, залучення інвестицій.

Крім того, український лідер зауважив, що наполягає на важливості збереження незалежності Національного банку.

 "Наразі зусилля уряду та Верховної Ради спрямовані на підтримку економіки в період кризи, залучення інвестицій та модернізацію тих галузей промисловості, у яких Україна зберігає потенціал. Ми зацікавлені в іноземних інвестиціях і працюємо над створенням комфортних умов для роботи інвесторів. Мій пріоритет – системне поліпшення інвестиційного клімату", – наголосив Зеленський.

Наприкінець глава держави зауважив, що підтримка України з боку та ЄС та країн G7 є ключовою і він хоче підтримувати діалог.

"Щоб почути вас та поділитися своїм баченням політичного життя та стратегії подальших перетворень у країні", — пояснив Зеленський.

Нагадаємо:

  • Попередній очільник САП Назар Холодницький написав заяву про звільнення минулого місяця.
  • Неабияке занепокоєння ключових європейських держав і світового банку викликає процедура обрання його наступника. Робити це має спеціальна комісія. Із сімома з 11 її членів сьогодні вже визначилася Верховна Рада.
  • Одразу три фракції - "Голос", "ЄС" та "Батьківщина" голосували проти, бо наполягають, запропоновані кандидатури "захищають корупціонерів і самі не можуть пояснити походження свого майна".
  • Прозоре обрання глави САП є однією з умов надання Україні 600 мільйонів євро допомоги. І критерієм, через який можуть зупинити безвіз.

Безвіз під загрозою: Україна може втратити право на вільні подорожі через обрання глави САП

Безвіз під загрозою: Україна може втратити право на вільні подорожі через обрання глави САП

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація