Зеленський назвав своїм першим завданням припинення вогню на Донбасі

Зеленський назвав своїм першим завданням припинення вогню на Донбасі

Фото: Борислав Береза / Facebook

Гарант заявив, що готовий втратити посаду заради миру.

Президент України Володимир Зеленський під час урочистого засідання Верховної Ради заявив про те, що його перше завдання – припинення вогню на сході України.

"Наше найперше завдання – це припинення вогню на Донбасі. Мене часто питали, на що ви готові заради припинення вогню. Дивне питання. А на що готові і ви, українці, заради життя близьких вам людей? Задля того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все", - наголосив він.

Слова Зеленського у парламенті зустріли гучними і тривалими оплесками.

"Я точно не боюся приймати складні рішення, я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги, і якщо буде треба, я готовий без вагань втратити свою посаду, щоб тільки настав мир. Не втрачаючи наші території ніколи. Історія несправедлива, це правда. Не ми почали цю війну, не ми почали. Але нам цю війну закінчувати", - додав він. 

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського. У другому турі виборів він набрав рекордних 73,22% голосів, тоді як його опонент Петро Порошенко - 24,45%. Офіційні результати виборів були оголошені 30 квітня, однак депутати змогли призначити дату інавгурації лише 16 травня. 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація