Зеленський не виключає скасування візиту до Туреччини і анонсував дзвінки Макрону і Меркель

Зеленський не виключає скасування візиту до Туреччини і анонсував дзвінки Макрону і Меркель

Фото: Сайт президента України

Президент сподівається, що ситуація на фронті буде спокійною.

Президент Володимир Зеленський може скасувати свою поїздку до Туреччини, де в нього запланований дводенний візит. За його словами, причина - загострення безпекової ситуації на Донбасі, де під Павлополем були вбиті чотири військовослужбовці. 

"Перший дзвінок був президенту РФ, другий дзвінок буде у мене вже в Туреччині з президентом Еммануелем Макроном, але не знаю, чи встигнемо, тому що через ці жорсткі вчорашні події я зараз уже повинен був летіти. Зараз ми будемо терміново до Туреччини вилітати. Якщо щось у нас станеться, то мені доведеться повернутися. Турецька сторона про це знає і з розумінням ставиться. Я надіюсь, що все буде нормально і спокійно", - сказав глава держави, додавши, що він захворів. 

Зеленський також хоче зв'язатися з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, якщо буде час, і домовитися про термінову зустріч. "Щоб ми більше не казали один одному, що цього року повинна бути зустріч у нормандському форматі", - констатував президент.

Керівництво держави збирається на Банковій, аби обговорити ситуацію на фронті

Керівництво держави збирається на Банковій, аби обговорити ситуацію на фронті

Нагадаємо, у ніч проти 21 липня між українськими військовими та бойовиками, яких підтримує Росія, оголошено стале "хлібне" перемир'я, про що було домовлено на перемовинах у Мінську. Цей режим діятиме уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Він передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Уранці 21 липня в районі міста Щастя Луганської області у результаті вибуху невідомого пристрою загинули двоє військових і отримали поранення ще двоє. На інцидент вже відреагував президент Володимир Зеленський, який повідомив про початок розслідування обставин смерті бійців. 6 серпня поблизу Павлополя Донецької області чотири військовослужбовці ЗСУ загинули в результаті обстрілу бойовиками "ДНР". Президент Зеленський провів нараду 7 серпня за участі начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака і секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація