Зеленський обговорив з Ердоганом проведення спільного заходу в Україні

Зеленський обговорив з Ердоганом проведення спільного заходу в Україні

Фото: Офіс президента України

Президенти провели телефонну розмову.

У Києві відбудеться чергове засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України та Туреччини.

Підготовку до цього заходу під час телефонної розмови обговорили лідери України та Туреччини Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Окрім того, співрозмовники зазначили, що обидві країни налаштовані на подальше посилення співпраці в усіх напрямках, що становлять взаємний інтерес. 

Зеленський та Ердоган погодилися з важливістю активізації переговорів щодо підготовки до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Президент України привітав участь турецьких компаній у виставці "Зброя та безпека-2019", відзначивши важливість співпраці з Туреччиною у контексті посилення обороноздатності України.

Зі свого боку Ердоган наголосив на незмінності підтримки Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності України. Він також привітав кроки Зеленського щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, політика та економіка були в центрі уваги президентів України Володимира Зеленського та Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана під час їхньої першої зустрічі в Анкарі у серпні. Сторони підтвердили спільне бачення низки проблем у Чорноморському регіоні, зокрема статус Автономної Республіки Крим. 

Зеленський у Туреччині зустрівся з кримськотатарською діаспорою та Ердоганом

Зеленський у Туреччині зустрівся з кримськотатарською діаспорою та Ердоганом

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація