Зеленський анонсував обмін полоненими із Росією найближчими днями

Зеленський анонсував обмін полоненими із Росією найближчими днями

Фото: Сайт президента України

Йдеться про обмін за схемою "33 на 33".

Перші результати щодо обміну в'язнями між Україною та Росією будуть вже упродовж найближчих днів. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський, пише УНІАН.

Глава держави зауважив, що особисто працює над цим питанням уже два місяці. Він нагадав, що повернення полонених і припинення війни, було його обіцянкою, яку планує реалізувати.

"Дайте мені виконати свою справу, я обіцяв народові України, що ми повернемо полонених, повернемо моряків, що ми припинимо війну. Я цим займаюся особисто... Ми чекаємо на результати крок за кроком. Перші результати повинні бути вже найближчими дням. Не хочу загадувати, якщо можна", - сказав Зеленський. 

Обмін утримуваними та ув’язненими між Україною і Росією нібито призначено на 28-29 серпня. Сторони обговорюють обмін за схемою "33 на 33".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для обміну на українських політв’язнів готують засуджених за державну зраду кримських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі громадянина Росії Євгена Мефьодова. Тим часом, українського режисера, якого незаконно ув'язнив Кремль, Олега Сенцова не включили до списку для обміну.

Разом з тим, засуджених в РФ п'ятьох громадян України нібито перевели з виправних колоній в слідчий ізолятор "Лефортово" в Москві. Так, 20 серпня в СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченко. На думку правозахисників, це свідчення того, що всі зазначені особи містяться в установі.

Згодом аналогічна інформація з'явилася ще щодо трьох бранців Кремля - Романа Сущенка, Олексія Сизоновича та політв'язня, ім'я якого не називають.

Адвокатка Володимира Балуха Ольга Дінзе не коментувала цієї інформації. Але напередодні адвокат політв'язня Карпюка припустив, що його підзахисного скоро повернуть до України разом з іншими українськими політв'язнями, які утримуються в Росії. Такі висновки він зробив через раптові переведення українців з російських в'язниць.

Згодом джерела "Інтерфаксу" повідомили, що Росія може видати Україні п'ятьох політв'язнів, етапованих в Москву. 

8 бранців Кремля перевели до СІЗО у Москві – деякі адвокати припускають про можливий обмін

8 бранців Кремля перевели до СІЗО у Москві – деякі адвокати припускають про можливий обмін

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація