Зеленський озвучив два етапи продажу землі та головну проблему зі зняттям мораторію

Зеленський озвучив два етапи продажу землі та головну проблему зі зняттям мораторію

Фото: УНІАН

Продаж землі іноземцям наразі неврегульований

Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону 10 жовтня заявив про те, що закон про зняття мораторію на продаж землі потребує допрацювання, а сам продаж має відбуватися у два етапи.

Зеленський заявив про те, що наразі ситуація довкола земельного закону досить складна, і в ньому "не все гаразд". На уточнювальне запитання кореспондента ТСН.ua Олексія Ярмоленка, чи не боїться Зеленський протестів через зняття мораторію і чи буде якась інформаційна кампанія з приводу цього, він відповів так: "Найкраща інформаційна кампанія - це наше з вами спілкування. І щоб ми один одного правильно почули і зрозуміли, щоб потім ви не написали щось інше". 

"Зараз я кажу в жодному разі не можна нести цей закон до ВР, давайте всі ці пункти випишемо і врегулюємо (…) 73 чи 72% проти мораторію, проти того, щоб зняти мораторій. А 80% -  за те, щоб мати землю у власність", - додав він.

За його словами, першочергово землю мають отримувати українці. Надати їм мають і льготи та кредити. Відбуватися продаж земель має у два етапи.

"Якийсь час ми повинні продавати землі тільки українцям. Другий період, самі фермери кажуть. Коли наші вже купили, коли у нас вже кредитна ставка, коли вже у нас льготи, тоді ви можете вже відкрити іншим. Іншим іноземним компаніям, які будуть 100% працювати на цій землі. І будуть українці працювати. Але це буде вже через кілька років", - пояснив Зеленський.

Він додав, що неврегульоване наразі тільки одне питання -  з продажем землі саме іноземцям.

Онлайн-трансляцію пресмарафону дивіться на ТСН Live у Facebook та YouTube і підписуйтеся на наші сторінки.   

Раніше в Офісі президента розповіли, що Україні планують скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення та запустити ринок сільгоспземель та додали, що це може прискорити економічне зростання країни на 0,5-3% .

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на україно-турецькому бізнес-форумі заявив, що земельну реформу в Україні проведуть до кінця 2019 року, а ринок сільськогосподарських земель має запрацювати вже з наступного 2020 року. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Пресмарафон Зеленського
Наступна публікація