Зеленський підписав указ про подовження заборони російських соцмереж в Україні

Зеленський підписав указ про подовження заборони російських соцмереж в Україні

Фото: УНІАН

Раніше це рішення ухвалили в РНБО.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо продовження заборони російських російських сайтів і соціальних мереж в Україні. І надалі на території держави будуть заборонені, зокрема, "Одноклассники", "ВКонтакте" "Яндекс".

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави 14 травня і він набуває чинності від цієї дати.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, - сказано у документі.

Повідомляється, що контролювати виконання рішення буде секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Зазначимо, що напередодні Верховна Рада підтримала подовження санкцій проти російських соцмереж та сайтів. За це рішення проголосували 248 парламентарів 13 травня.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Рада національної безпеки і оборони України розглянула та схвалила питання про подовження заборони російських сайтів та соцмереж в Україні. Тепер ці рішення має підтримати президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року російські соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники" потрапили до списку юридичних осіб, щодо яких Україна ввела санкції. Після обрання Володимира Зеленського президентом у Раді національної безпеки і оборони України запевнили, що не будуть скасовувати санкції проти Росії, зокрема і проти російських соцмереж.

Трирічний термін заборони спливає у травні 2020 року, а тому Служба безпеки України запропонувала подовжити санкції проти російських соціальних мереж "Одноклассники" та "ВКонтакте" ще на три роки. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація