Зеленський підписав закони про національний спротив та збільшення чисельності ЗСУ: деталі

Зеленський підписав закони про національний спротив та збільшення чисельності ЗСУ: деталі

Фото: УНІАН

Закон про національний спротив дає змогу за необхідності залучити все населення України до захисту території.

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про основи національного спротиву і збільшення чисельності Збройних Сил України. Раніше він вносив їх до парламенту як невідкладні. 

Підписання відбулося під час виступу Зеленського з нагоди Дня сил спеціальних операцій (ССО) на Житомирщині 29 липня.

"Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом всім, що наша країна оборонятиметься, не допустить подій 2014 року, і що захист України для нас - це наша всенародна справа. Цей закон передбачає комплекс важливих заходів, метою яких є розвиток територіальної оборони та руху спротиву, впровадження системи підготовки населення України до національного спротиву. Він дає змогу за необхідності залучити все населення України до захисту своєї, нашої рідної землі, свого краю, своєї сім'ї, і об'єднати всіх українців навколо цих важливих, пріоритетних ідей", - зазначив Зеленський.

  • Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада в другому читанні та в цілому підтримала два законопроєкти: про основи національного спротиву та збільшення чисельності армії.
  • Законопроєкт про національний спротив, який є складовою частиною комплексної оборони держави, передбачає що в межах системи ТО можна також створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю.
  • Провідна роль в організації, підготовці, підтримці та виконанні завдань руху спротиву належить Силам спеціальних операцій (ССО) ЗСУ, а керівництво рухом спротиву здійснюватиме командувач ССО.
  • Другий законопроєкт збільшує чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців у зв'язку з ухваленням закону "Про основи національного спротиву", доводячи загальну кількість ЗСУ до 261 тис. осіб. Збільшення чисельності ЗСУ потрібно для створення і забезпечення функціонування сил територіальної оборони ЗСУ, а також для розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ в інтересах формування руху опору.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація