Зеленський подякував президенту Фінляндії за українських заробітчан

Зеленський подякував президенту Фінляндії за українських заробітчан

Фото: УНІАН

Президент сказав про високий рівень забезпечення людей, що працюють за контрактом.

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність президенту Фінляндії за безпеку українських сезонних робітників, яких запросили до країни.

Про це голова держави пише у своєму твіттері.

"Подякував президенту Фінляндії Саулі Нііністьо за безпеку українських сезонних робітників через COVID-19 та за виведення з тіні процесу трудової міграції. Ціную домовленості про легальні контракти на понад 3 місяці, оформлення медичного страхування та комфортне проходження карантину", - пише Зеленський.

Президенти країн поспілкувались телефоном і встигли обговорити боротьбу з коронавірусом, підтримку нашої держави у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та безпекову ситуацію на Донбасі. Втім, головною темою стала сезонна співпраця. 

"Україна передала на розгляд фінляндської сторони проект міжурядової угоди про працевлаштування та співпрацю у сфері трудової міграції. Прошу вашого сприяння у прискоренні підготовки цього документа до підписання", – сказав у розмові президент України.

Нагадаємо, Фінляндія щороку залучає до сезонних робіт від 12 до 15 тисяч українців, тож уряд України допоможе працівникам організовано дістатися місця призначення.

Згодом Зеленський назвав обов’язкові умови для виїзду заробітчан за кордон – це наявність контракту щонайменше на три місяці, якщо роботодавець зобов'язується забезпечити заробітчан усім необхідним.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація