Зеленський подякував Скалецькій за дії у Нових Санжарах. Але "цього замало"

Зеленський подякував Скалецькій за дії у Нових Санжарах. Але "цього замало"

Фото: Associated Press

Він зазначив, що є великі питання до кадрів у міністерстві.

Президент України Володимир Зеленський подякував очільниця МОЗ Зоряні Скалецькій за сміливість у Нових Санжарах, але розкритикував перебіг медреформи.

Про це він сказав 4 березня позачерговому засіданні Верховної Ради.

"Я розумію, що керівництво МОЗ дуже важко працювати з уламками медичної системи, які їм залишилося у спадок. Складно підняти на ноги пацієнта, якому довгі роки замість нормального людського лікування давали "пустишки" та чай з ромашкою. Я дякую пані Скалецькій, за те що залишились з людьми в Нових Санжарах. Я дякую їй за сміливість", - сказав голова держави.

"Але у нашій медицині сміливість не може бути одноразовою акцією. Потрібно мати сміливість визнати, що багато хто не готовий до другого етапу медичної реформи 1 квітня. Майже щодня у нас протести у різних медичних закладах, люди бояться закриття лікарень, бояться звільнень. Місцева влада іноді не готова брати на себе повноваження, немає достатнього фінансування… І таке інше, багато причин", - додав він.

"Є великі питання до тарифів медичного обладнання та дуже велике питання до кадрів. Питання, а куди так поспішати? Чи не здається нам, що з таким підходом реформа летить в стінку?", - наголосив Зеленський.

Президент запевнив, що ситуація з коронавірусом в Україні контрольована і думає, що "брифінг нового очільника міністерства охорони здоров’я буде присвячений саме цьому".

Нагадаємо, наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський скликав позачергове пленарне засідання Верховної Ради України на 16:00 4 березня 2020 року. Він закликав Раду ухвалити кілька законів та ратифікаційних документів, заслухати звіт керівників силових структур, а також здійснити кадрові перестановки в уряді.

Під час засідання фракції "Слуга народу" ввечері 3 березня президент Зеленський озвучив список міністрів на звільнення та кандидатів на їхню посаду. Очікується, що окрім прем’єр-міністра Олексія Гончарука, будуть також змінені понад 10 міністрів, а декілька міністерств планується розділити. 

На позачерговому засіданні Верховної Ради України 4 березня парламентарі вже звільнили з посади прем'єр-міністра Олексія Гончарука

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація