Зеленський поговорив із Ердоганом і Макроном. На Банковій повідомили деталі

Зеленський поговорив із Ердоганом і Макроном. На Банковій повідомили деталі

Фото: УНІАН

У розмові французький президент підтвердив намір провести зустріч у Нормандському форматі.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з французьким лідером Еммануелем Макроном і турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Так, у розмові з Макроном Зеленський повідомив про безпекову ситуацію на Донбасі. "Президент України висловив занепокоєння у зв’язку з нещодавнім обговоренням президентами Франції та США намірів запросити Росію на наступний саміт "Сімки" у Сполучених Штатах у 2020 році", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Макрон підтвердив намір провести зустріч у Нормандському форматі найближчим часом.

Своєю чергою, Ердоган поінформував про результати свого нещодавнього візиту до РФ. Турецький лідер незмінно підтримує суверенітет й територіальну цілісність України. Президенти посилюватимуть співпрацю в усіх напрямах. Вони також окреслили плани стосовно проведення у Києві до кінця цього року чергового засідання Стратегічної ради високого рівня.

Нагадаємо, вночі проти 30 серпня низка російських Telegram-каналів повідомили про початок обміну. Також цю інформацію дотично підтвердив генпрокурор Руслан Рябошапка. Раніше про те, що обмін відбудеться саме 30 серпня, повідомляли ексдепутат російської Держдуми Ілля Пономарьов та чинний народний депутат України Ахтем Чийгоз.

Пізніше секретар РНБО Олександр Данилюк у київському аеропорту Жуляни ("Київ") заявив, що обмін ще не відбувся, а речниця СБУ Олена Гітлянська, своєю чергою, відзначила, що складний процес переговорів  досі триває. Це ж саме підтвердили і в Офісі президента.

Раніше повідомлялося, що для обміну на українських політв’язнів готують засуджених за державну зраду кримських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі громадянина Росії Євгена Мефьодова

Напередодні, 28 серпня проросійського пропагандиста Кирила Вишинського звільнили з-під варти в Україні. Керівник "РИА Новости Украина" просидів у СІЗО 15 місяців і нині за рішенням апеляційного суду Києва, вийшов під особисте зобов’язання. З’ясувалось, що Вишинський особисто підписав угоду на обмін. Наступного дня стало відомо, що із колонії в Лабитнангі вивезли політв’язня Олега Сенцова. За даними російських ЗМІ, його привезли до Москви і також готують до обміну. Обмін має відбутися за системою "35 на 35".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація